Johanna Hagström blev inte uttagen till den svenska JVM-truppen. Istället får hon ladda inför Tour de Mösseberg på hemmaplan. Foto: Olof Darius

FAIK-Johanna inte uttagen till junior-VM

Johanna Hagström hoppades, men tyvärr blev det ingen biljett till Salt Lake City, där junior-VM avgörs i slutet av månaden.

Den 30 januari drar junior-VM i längdskidor igång i närheten av Salt Lake City i USA.

Johanna Hagström var en av de möjliga kandidaterna till en av de tolv platserna i den svenska JVM-truppen. När tidningen pratade med Johanna i helgen så var hon medveten om att den hårda konkurrensen om platserna.

Fakta: De är uttagna till JVM

Tjejer: Ebba Andersson, Sollefteå Skidor, Frida Karlsson, Sollefteå Skidor, Moa Lundgren, IF..

Fakta: De är uttagna till JVM

Tjejer: Ebba Andersson, Sollefteå Skidor, Frida Karlsson, Sollefteå Skidor, Moa Lundgren, IFK Umeå, Maja Majbäck, Jukkasjärvi IF, Moa Olsson, Falun-Borlänge SK, Emma Ribom Kalix SK.

Killar: Fredrik Andersson, Sollefteå Skidor, Hugo Jakobsson, Falun-Borlänge SK, Leo Johansson, Skillingaryd SK, Jakob Nystedt, Hudiksvalls IF, Adam Persson, Hallby SOK, Eric Rosjö, Hallby SOK.

— Det blir en spännande väntan, det är väl lite "fifty-fifty" om jag kommer med där eller inte, sa hon då.

Svaret blev nej

Under onsdagen kom beskedet - Johanna får stanna hemma.

En tänkbar anledning till detta är att Johannas uppladdning inför VM inte varit den bästa. Hon har nämligen brottats med sjukdom som vägrat lämna kroppen.

— Jag kände verkligen av att jag har varit sjuk, hjärnan ville mer än vad kroppen kunde prestera, konstaterade Johanna efter helgens tävlingar i Östersund.

Johanna får istället sikta mot hemmatävlingen Tour de Mösseberg som går av stapeln 28-29 januari.

Regler för kommentarer