Annons

Annons

Annons

Skövde

China town förbjuds servera sushi

Smutsiga skärbrädor, avloppsstank och varken tvål eller papper vid handfaten stoppar Skövderestaurangen China Town att servera sushi.

Det är Miljösamverkan Östra Skaraborg som bestämmer när Skövderestaurangen får servera sushi igen.

Kinarestaurangen på Kungsgatan i Skövde förbjuds att bereda sushi med omedelbar verkan. Det var efter ett besök förra veckan som Miljösamverkan Östra Skaraborg, Mös, konstaterade en rad brister i både hygien, underhåll och förvaring på kinarestaurangen China Town. Nu riskerar restaurangen vite.

Annons

Annons

– Jag har inte så mycket att säga. Vi har haft brister men det har vi inte längre. Vi har slängt och köpt in nya grejer. Jag har redan bokat en tid för en ny kontroll nästa vecka. Tills dess kommer vi inte servera någon sushi, säger restaurangägaren Lien Vu.

Vid besöket förra veckan var det smutsigt i lokalen och kökspersonalen hade på sig kläder täckta av djurhår. Handfaten i köket saknade både tvål och det luktade avlopp i trappan ner till källaren. Flera skärbrädor var så smutsiga och slitna att Miljösamverkan Östra Skaraborg, Mös, fann en stor risk för kontaminering och livsmedel som räkor, vårrullar och fiskbitar förvarades i gamla plastförpackningar.

– Restaurangen är gammal och det är mycket som är slitet och sönder. Men som jag sa, alla brister är åtgärdade nu. Vi väntar bara på ett godkännande.

Restaurang China Town i Skövde.

Det är inte dock inte första gången China Town får ett utfärdat föreläggande mot sig. Under 2016 fann Miljösamverkan Östra Skaraborg, Mös, liknande brister på restaurangen och krävde omedelbar städning av restaurangköket. Men det var då. Nu har kinarestaurangen tre månader på sig att se till att lokalen och all utrustning som används till hantering och förvaring ska vara tät och enkel att rengöra. Enligt beslutet kommer sushiförbudet att hävas först när restaurangen visat att de kan hantera rätten på ett mikrobiologiskt säkert sätt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan