Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Fängelsedomar efter gängbråk överklagas

Text

Advokaten till en av de totalt fyra män som i måndags dömdes till fängelse för grov misshandel i Skara i januari i år, vill överklaga domen.

Hjärnan bakom bråket är ännu inte gripen menar hon.

– Det är han som har dragit igång det hela. De andra är bara småpojkar som blivit kommenderade, säger advokat Christin Skantze Hofbauer till NLT.

Annons

Hennes 18-åriga huvudman var en av de fyra som dömdes till fängelse. I hans fall ett år och åtta månader.

Totalt var uppemot 30 personer inblandade i bråket som ledde till åtal mot sex personer, som misstänktes för försök till mord. Storbråket utbröt på tvärgatan mellan Stureplan och polisstationen i centrala Skara vid 21-tiden lördagen den 27 januari. I samband med bråket knivskars två personer, varav en allvarligt.

Annons

Sammanlagt omfattar domen sex män, alla i 20-årsåldern.

Christin Skantze Hofbauer tror att samtliga som dömts till fängelsestraff kommer att överklaga domen till hovrätten.

I domen går att läsa hur ett av offren berättat hur de tre satt i en bil utanför Stureplan när de omringades av flera personer som var beväpnade med knivar och andra tillhyggen. En av männen i bilen försökte fly från bilen, men blev nerslagen bara några meter från entrén till Stureplan." Han blev slagen med tillhyggen och sparkad mot huvudet och huggen med kniv, men lyckades ta sig därifrån” skriver tingsrätten i domen. Man konstaterar att "det var många som utövade våld mot målsägandena" men att det inte är klarlagt exakt vilka gärningsmännen var och vad var och en gjorde.

Förutom de nu dömda har en man i 30-årsåldern anhållits och senare häktats i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i gängbråket, skriver NLT.

Annons

Advokat Christin Skantze Hofbauer menar att han ska ha varit ”maskineriet bakom det hela”.

– Det är han som dragit igång det hela, min huvudman har försökt tala honom tillrätta. Min huvudman har kommit till platsen när det mesta är över. Han ser den sista misshandeln, och det han själv erkänner är att han har sparkat på en bil, säger hon till NLT.

Även flera av de andra fängelsedömda männens advokater uppger att de kommer att överklaga domen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan