Annons

Annons

Annons

Trots värmeböljan – få klagomål från hyresgäster

Solen fortsätter att steka på över Skaraborg. Men trots värmeböljan så är det inte många hyresgäster som har klagat på för varma lägenheter.

– Generellt så är det mycket vanligare att folk klagar på vintern när det är för kallt, säger Anna Tokcan som är kommunikatör på Hyresgästföreningen.

En fläkt kan hjälpa något när det blir allt för varmt inomhus.

26 grader – eller 28 grader om det blir en rejäl värmebölja i ett par dagar.

Det är den temperaturen som är tillåten inomhus om du hyr en lägenhet eller en annan bostad. Det berättar tidningen Hem och Hyra.

Annons

Annons

Under den värmebölja som har varit här i Skaraborg – och övriga Sverige – den här sommaren är det nog ganska många som har kommit över den temperaturen. Men trots det så är det inte särskilt många hyresgäster som har klagat.

– Det har inte varit fler klagomål än vanligt. Det har varit ett eller två fall som har ringt in och det är helt normalt för sommaren. Jag tror att de flesta är medvetna om att det blir varmt i alla hus och bostäder när det är så här. Man kan hålla fönster och dörrar stängda och dra ner persiennerna för att hålla nere värmen och kanske förse sig med en fläkt eller en AC, säger Elin Fredriksson som är kommunikatör på Miljösamverkan Östra Skaraborg.

Inte heller Hyresgästföreningen har direkt blivit nedringda av arga – och varma – hyresgäster.

– Trots att det är ovanligt varmt så har vi inte fått in ett enda klagomål i Skaraborg. Generellt så är det mycket vanligare att folk klagar på vintern när det är för kallt, säger Anna Tokcan som är kommunikatör på Hyresgästföreningen.

Misstänker man att man har för varmt i sin lägenhet ska man i första hand kontakta sin hyresvärd.

- Är det så att man har det extremt varmt under en lång tid kan man göra en mätning och sedan gå vidare med den till oss. Men i första hand så ska man prata med sin hyresvärd, säger Elin Fredriksson.

Annons

Enligt artikeln i Hem och Hyra kan för höga temperaturer i lägenheten eller bostaden innebära att man har rätt att få tillbaka en del av hyran för perioden som man inte kunnat använda bostaden fullt ut. Hur stor hyresreduktionen blir avgörs från fall till fall – men chanserna ökar om man har ordentlig dokumentation på temperaturen i bostaden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan