Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Därför sparkar IFK Skövde tränaren: "Har inte med resultaten att göra"

Text: 

Jumbo i division 3 – men det är inte primärt de sportsliga resultaten som gör att IFK Skövde FK sparkar tränaren Fredrik Andersson.

Enligt uppgifter till tidningen har Andersson prioriterat bort att närvara på träningarna inför höstsäsongen.

Fredrik Andersson får lämna IFK Skövde efter ett och ett halvt år som huvudtränare.

IFK Skövde ligger sist i division 3, sju poäng efter Götene som ligger näst sist och nio efter Tidaholms G&IF på platsen ovanför kvalstrecket. På måndagen stod det klart att laget bryter med tränaren Fredrik Andersson inför höstsäsongen, något SLA var först med att rapportera om.

Annons

Annons

– Det har inte med resultaten att göra, utan vi har varit medvetna redan från start om att vi har en ung och oerfaren trupp. Men sedan har väl föreningen och Fredrik lite olika uppfattningar om hur man ska arbeta med det, säger Skövdes ordförande Joakim Wendt.

Andersson anslöt till tränarposten i Skövde inför säsongen 2017, och får alltså lämna efter ett och ett halvt år. Under våren har laget tagit sex poäng, efter hemmasegrar mot Gerdsken och Mellerud. Förra säsongen var laget å andra sidan länge med och nosade på topplaceringarna.

IFK väljer att ersätta Andersson internt, där Mikael Haglund och Ove Nielsen tillsammans med David Perhed och Jörgen Ström kommer att ingå i ledarstaben kring A-truppen.

– Vi tycker att Fredrik är en fantastiskt trevlig kille på alla sätt, så det har inte att göra med hans personlighet eller något sådant att göra. Det är mer hur man ska arbeta med det här, säger Wendt, som inte vill kommentera ytterligare vad det innebär.

Uppgifter till tidningen gör dock gällande att Andersson inte var på plats när IFK Skövde drog i gång träningarna inför höststarten nästa vecka – med matcher mot IFK Tidaholm och IFK Falköping. Detta då han själv ska ha valt att resa på semester, vilket inte tagits emot positivt av samtliga och således kan ha spelat in i beslutet.

Annons

Tidningen har sökt Fredrik Andersson.

LÄS OCKSÅ: Grattades av Wendt efter transfern: "Klart man är stolt"

Annons

Annons

Till toppen av sidan