Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Ebrahim och Salihovic bryter kontrakten: "Det är mycket runt omkring som inte stämmer"

Text: 

Förra veckan sparkades tränaren Fredrik Andersson. Nu har Ninos Ebrahim och Edin Salihovic valt att bryta sina kontrakt med IFK Skövde.

Den sistnämnda vittnar om en klubb i disharmoni.

– Det är mycket runt omkring som inte stämmer och jag skulle helst inte vilja prata, säger Salihovic som dock kan komma att fortsätta i Blåvitt.

Edin Salihovic har brutit sitt kontrakt med IFK Skövde – men kan komma att fortsätta.

Ninos Ebrahim lämnar IFK Skövde efter nio år.

IFK Skövde har det minst sagt motigt i division 3 mellersta Götaland. Laget förlorade serieomstarten mot IFK Tidaholm med 1–5 på måndagskvällen och är fast förankrat som jumbo i tabellen.

Nu drabbas klubben av nästa käftsmäll.

Trotjänaren och den före detta lagkaptenen Ninos Ebrahim har brutit sitt kontrakt och kommer inte längre att spela för IFK Skövde. Matchen mot Tidaholm blev hans sista. Egentligen skulle han inte spelat då kontraktet slutade gälla efter juli månad. Men efter övertalning snörade han på sig skorna en sista gång.

Annons

Annons

– De frågade snällt om jag kunde ställa upp för deras skull och då gjorde jag det. Precis så som de har ställt upp för mig i alla år.

Vad händer nu för din del?

– Det får vi se. Det är inget som är klart.

När bröt du kontraktet?

– Det blev klart i dag men jag bestämde långt innan. Efter typ halva vårsäsongen.

Varför gjorde du det?

– Jag kände att jag behövde en nytändning. Vi pratade ihop oss och kom överens. Allt sköttes bra.

Det är inte bara Ebrahim som brutit sitt kontrakt. Det har även Edin Salihovic gjort men även han kan komma att ställa upp för klubben framöver.

– Jag hade brutit kontraktet i samband med att Fredrik (Andersson, tränare) sparkades. Sen ringde de (IFK Skövde) igen och frågade om jag kunde ställa upp och nu vet jag helt ärligt inte vad jag ska göra. Känns det bra stannar jag säsongen ut men är allt som förut blir det nog ingen fortsättning. Det är träning i morgon (onsdag) och jag har inte bestämt mig om jag ska vara där.

Salihovic berättar att han tycker det var fel av klubben att sparka Fredrik Andersson mitt i brinnande bottenstrid.

– Jag tycker det varit oseriöst att göra sig av med en huvudtränare när han inte gör några fel. Speciellt nu när vi ligger sist så kanske man inte ska göra sig av med en tränare. Man känner sig besviken och vill inte fortsätta.

Enligt uppgifter till SN har det varit ordentligt stökigt på lagets träningar. Salihovic berättar motvilligt hur det varit.

LÄS MER: Wendt om sms:en till Durmaz och kryptiska Blåvitt-hinten

Annons

Annons

– Det är mycket runt omkring som inte stämmer och jag skulle helst inte vilja prata om vad som sker på våra träningar. Men allt är inte som det ska och har inte varit på ett tag. Det har varit mycket frustration från spelare, ledare och styrelse. Det har inte funnits någon sammanhållning som det ska göra i såna här lägen.

Vad vi erfar har det varit dispyter på träningarna. Det måste kännas konstigt?

– Klart det är konstigt när man spelar i samma lag men jag kan inte riktigt säga vad som händer på våra träningar. Vi har inte fungerat som ett lag. Det som gjorde mig extra besviken var att de sparkade Fredrik utan att man vet varför. Det ser ganska fult ut från utsidan. Alla som inte vet allt – så lägger man allt på en person. Det var inte det bästa man kunde gjort.

Ville spelartruppen ha kvar Fredrik?

– Vad jag vet så ville de flesta det. Det var inte så att det var samtal om att någon skulle sparkas och vi sa efter uppehållet att vi skulle jobba som ett lag och sen kommer en nyhet att tränaren är sparkad. Jag fick reda på det via Facebook. Det tycker jag är jävligt konstigt. Det blev ännu mer osäkerhet i laget.

LÄS MER: Grattades av Wendt efter transfern: "Klart man är stolt"

20-åringen säger också att kommunikationen i laget fungerat illa.

– Man får inte säga så mycket i IFK. Så fort det tar emot och man säger hur det ska vara så tar spelare och ledare det personligt och det blir tjafs på träningarna.

Annons

Vad menar du med att man inte får säga så mycket?

– Vissa får säga vad de vill. Andra får inte säga så mycket alls.

Annons

Kommer det vara fler spelare som lämnar IFK Skövde?

– Jag tror att det kommer vara många som ryker efter säsongen. Sen om det blir några nu vet jag inte, säger Edin Salihovic.

När SN når IFK Skövdes ordförande Joakim Wendt hänvisar han till ledarstaben. Ove Nielsen, tränare, dementerar dock kraftigt uppgifterna om att det varit dispyter på träningarna.

– De är helt felaktiga. Det är nästan så att man hade velat att det skulle smälla mer.

Och att Salihovic skulle ha brutit sitt kontrakt vet han ingenting om.

– Det var nytt för mig, säger Nielsen.

LÄS MER: Därför sparkar IFK Skövde tränaren: "Har inte med resultaten att göra"

Annons

Annons

Till toppen av sidan