Annons

Annons

Annons

Golf

Femte upplagan samlade nästan 50 spelare

Text

Den gångna veckan avgjordes ambulans-SM i golf i Falköping.

Deltagarna kom från Boden i norr till Malmö i söder.

– Vi hade väl lite oflyt med vädret, men det blev ändå ett väldigt lyckat arrangemang, säger Anders Holgersson, en av arrangörerna.

Deltagarna i ambulans-SM i golf, som spelades på Falköpings GK den gångna veckan.

Det var den femte upplagan av ambulans-SM i golf som genomfördes, tidigare har man varit i Karlskrona (två gånger), Helsingborg och Landskrona. Efter Falköping går nu stafettpinnen vidare till Vadstena 2019.

Annons

Annons

Årets arrangemang, som alltså var förlagt till Falköpings GK, hade lockat 47 spelare, närmare bestämt 44 män och tre kvinnor.

SM-vinnare för herrar blev John Eborn, Ambulansen Trollhättan (Hörlycke GK) på 141 slag netto, medan Linda Lilja, Falck Ambulans Östergötland (Tranås GK) tog hem titeln på damsidan med 148 slag netto.

Vinnare av SM-titlarna blev John Eborn, Ambulansen Trollhättan samt Linda Lilja, Falck Ambulans Östergötland.

På herrsidan spelade man även en A- och en B-klass, nyss nämnde John Eborn vann B-klassen, medan Martin Andersson, Ambulansen Malmö (Bokskogens GK) tog hem A-klassen. Martin hade 144 slag netto.

Tävlingen spelades över två dagar (18 hål varje dag) och arrangerades av Ambulansen i Falköping/Tidaholm under ledning av trion Anders Holgersson, Fredrik Sörman och Per Nyström.

– Samarbetet med Falköpings GK var mycket bra, så det var idel nöjda deltagare efteråt. Vi hade också ett gott samarbete med lokala företag och butiker när det gällde prisbordet, vilket gjorde att kostnaderna för tävlingen kunde hållas nere, säger Anders Holgersson.

Detta i sin tur ledde till att arrangemanget fick ett överskott på 2 500 kronor, vilket skänktes till välgörande ändamål.

– Det var vinnarna som fick besluta om var pengarna skulle gå och de valde då Barncancerfonden, summerar Anders Holgersson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan