Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
C och KD gonar i S-soffan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En reflektion:

Efter det nyss avslutade valet funderar man på om det inte ändå är så att de flesta som röstar på Centerpartiet eller Kristdemokraterna känner sig lite borgerliga.

Gonar KD och C med S? undrar skribenten.

Men inte då, deras företrädare fru Svensson och herr Hovskär och några till i elitskiktet, har behagfullt gonat ner sig i soffan bakom Dan Gabrielsson och hans gäng för att vara säkra på att få sola sig i maktens korridorer utan att behöva anstränga sig för mycket. Eller är dom för svaga i själen och tron för att våga stå upp för ett borgerligt alternativ?

Annons

Annons

Med lite mer civilkurage och framåtanda bland de som ägnar sig åt dagens politik skulle det säkerligen vara betydligt färre som valde att stödja ytterligheter som SD och Miljöpartiet och vi skulle få det både bättre och lugnare i vår vardag i vårt kära fosterland.

Tack för ordet.

Lars-Håkan Lindgren

Partipolitisk vilde från Vilske-Kleva

Svar direkt:

Tack för din reflektion.

Efter valet 2006 fanns det ingen majoritet inom Alliansen och kommunens utveckling stod i stort sett still då det var svårt att få igenom beslut.2008 bildades en majoritet med S, C och KD och sedan dess har kommunen utvecklats mycket med bland annat fler bostäder, företagsetableringar och senaste utmärkelsen Raoul Wallenberg Academys pris ”En medmänsklig kommun”.

Inför valet 2018 gick vi alla till val på eget valprogram, inget samarbete var klart. Vi var även tydliga med att det är viktigt med en trygg och stabil majoritet för att kunna föra Falköpings kommun framåt.

Utefter valresultatet, som du säkert vet, finns ingen möjlighet till majoritet för Alliansen och just nu förs dialog mellan S, C, KD för att vi ska kunna få politiskt stabilitet för kommunens fortsatta utveckling för framtiden.

Karola Svensson (C)

Dan Hovskär (KD)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan