Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ny fotbollsklubb bildad – LHK blir Götene FK

I dagarna har Götene fått en ny fotbollsklubb.

Det är LHK – samarbetet mellan Lundsbrunns IF, Hällekis IF och Kinne-Vedums IF – som har tagit steget ut och bildat en egen förening.

Det nya namnet kommer att vara Götene FK.

LHK – samarbetet mellan Lundsbrunns IF, Hällekis IF och Kinne-Vedums IF – blir nu Götene FK.

Anledningen till bildandet är flera. LHK, som bildades för tre år, sedan har klättrat i seriesystemet och slutade i år på en hedrande fjärdeplats i division 2 norra Götaland.

Annons

Skulle laget i framtiden spela till sig en plats i division 1 går det inte att tacka ja till uppflyttning i egenskap av samarbetsförening – detta enligt Svenska fotbollsförbundets regler. Man måste då vara en egen klubb.

Annons

Syftet är också att få så många tjejer som möjligt att spela fotboll så länge som möjligt. Detta hoppas klubben lyckas med genom att skapa en god gruppgemenskap och genom att ha engagerade ledare som har kunskaper för att utveckla spelarnas fotbollskunskaper helt i LHK:s anda.

Vidare kommer det prioriteras att låta alla spelare få speltid. Delaktighet är ett nyckelord för en god sammanhållning. Damfotbollen är på frammarsch och Götene FK hoppas locka fler tjejer att lira boll och delta i klubbens gemenskap. Att bilda Götene FK är bara ytterligare ett steg i den riktningen.

LIF, K-VIF och HIF kommer att fortsätta att bedriva fotbollsskola och 7-mannafotboll som tidigare för både pojkar och flickor, men sedan fortsätter flickorna spela i Götene FK.

I dagsläget har föreningen cirka 45 spelare i träning och fler ansluter. Precis som LHK kommer Götene FK ha en nära relation med moderklubbarna och träningar och matcher kommer att ske på Sörbovallen, Kinnevallen och Hellehof.

I samband med att Götene FK bildades valdes också en Interimsstyrelse. Ordförande kommer bli Jonas Kron, sekreterare Sandra Larsson, kassör Christina Bertilsson, ledamöter Maria Spetz, Lars Fahlgren och Håkan Johansson.

Götene FK kommer att spela i ljusblå tröjor med vita shorts och ljusblå strumpor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan