Annons

Annons

Annons

Falköping

Pastoratet missade viktiga vattenprover - ”rutinerna har inte fungerat”

Text

Under flera år togs det inte några prover på dricksvattnet i Slötagården.

– Rutinerna har inte fungerat, förklarar David Einarsson, fastighetschef i Falköpings pastorat.

Miljösamverkan Östra Skaraborg konstaterar att provtagningen av anläggningen som förser Slötagården med dricksvatten har varit bristfällig sedan 2016. Slötagården är flitigt utnyttjad av allmänheten för diverse högtidligheter och annan kyrklig verksamhet.

Annons

Annons

Nu riktar myndigheten ett krav på pastoratet att dels ta vanliga vattenprover men också en utvidgad undersökning som enligt kontrollplanen ska göras vart tredje år och som alltså inte är gjort. Man vill också att det upprättas rutiner för om det blir problem med vattnet men också rutiner för hur informationen om dricksvattnet och dess kvalitet hålls tillgänglig för dem som använder Slötagården.

David Einarsson är fastighetschef i Falköpings pastorat som äger Slötagården. Han säger att man brustit i rutinerna på grund av att vattnet tagits från en annan brunn som inte ligger på kyrkans mark. Dessutom fanns inga rutiner på pränt.

– Vi har haft ett möte med Miljösamverkan Östra Skaraborg och rett ut vad som behöver åtgärdas. Vi kommer att fixa det, det är inga bekymmer, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan