Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Deltagarrekord när Vintercupen kom till Falköping

Det blev återigen deltagarrekord när Vintercupen återvände till Falköpings motorstadion. 560 enduroförare kom till start i söndagens täta dimma.

Hela 560 endurosugna ställde upp i Vintercupen i Falköping. Här synsLinus Johansson, Götene MK, bli assiserad av en funktionär.

I helgen kom Vintercupen i Enduro tillbaka till Falköping, och årets andra deltävling i cupen innebar återigen deltagarrekord på motorstadion med hela 560 startande.

Annons

Många hade sett fram emot en fajt mellan endurostjärnan Albin Elowsson, FMCK Skövde, och motocrossstjärnan Filip ”Filibang” Bengtsson, Tomelilla, och publiken blev inte besviken. Det var dock Albin som drog det längsta strået i fajten.

Annons

Falköpings Oskar Ljungström var som vanligt med där uppe och krigade, han slutade på en fin tredjeplats i totalen.

Ahlin bäste junior

Klubbkompisen Max Ahlin, som går från klarhet till klarhet, var endast två placeringar efter Ljungström och slutade på en hedrande femteplats i totalen – men snabbast i juniorklassen.

Falköpingsföraren Edvin Hagman slutade som femma och lillebror Kalle Ahlin som 42. Tidaholmsföraren Isac Friman slutade på en total 20:e plats.

Robert Ahlin var en av många hemmaåkare under söndagens deltävling av Vintercupen på Falköpings motorstadion. Robert slutade på 18:e plats i klassen motion 40-49.

Dagen inleddes annars med Ungdomsklasserna tillsammans med motion över 50. Hemmaåkaren Lucas Robinsson slutade på en fin andraplats i ungdom E1. Tidaholmsföraren Jesper Storm slutade trea i samma klass, bara tre sekunder efter Robinsson. Robinssons klubbkompisar Linus Lamberg och Hugo Trygg slutade på 5:e respektive 22:a plats. I ungdom E0 körde Linus Knutsson till sig en hedrande tolfte plats.

Sjöö tvåa i bredd

I klassen Dam motion gjorde Falköpings Caroline Wedermalm bra ifrån sig och blev trea medan Katja Bengtsson blev nia.

I motionsklassen upp till 39 år gjorde Falköpingsföraren Sebastian Lundblad en fin insats och slutade sexa, i motionsklassen 40-49 år körde Pelle Persson till sig en hedrande tredjeplats, ett snäpp bättre än i Skövde förra helgen.

Annons

Annons

I breddklassen körde Falköpings Calle Sjöö till sig en fin andraplats. Mikael Bengtsson slutade som 22:a.

I Damelit segrade Martina Reimander medan syrran Emilia blev 2:a.

BILDSPEL: Så var Vintercupen på motorstadion – se 70 bilder från folkfesten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan