Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Uppgift: Vänsterpartiet vill fälla Löfven

Text: 

Vänsterpartiets partistyrelse överväger att rösta ned regeringsöverenskommelsen S, MP, C och L, enligt uppgifter till TT.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt ska träffa talmannen på måndagens förmiddag.

Det lutar åt ett nej från Vänsterpartiet till att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, rapporterar TT.

Nyhetsbyrån uppger att det finns ett starkt motstånd inom såväl riksdagsgruppen som partistyrelsen.

Annons

Annons

En förutsättning för uppgörelsen mellan de tidigare allianspartierna C och L och regeringspartierna S och MP är att Vänsterpartiet inte får något inflytande över politiken.

Mikael Ekvall (V), partiets gruppledare i Region Jönköping, är en av dem som är öppet kritiska till regeringsuppgörelsen och tycker inte att partiet kan rösta för ett sådant förslag.

– Vi sa i valrörelsen att vi skulle stå upp för vår politik och inte ge vika från våra krav, säger han till VGT:s systertidning Jönköpings-Posten.

Ett upprop för att fälla regeringsuppgörelsen har cirkulerat bland vänsterpartister.

– Det finns både logiska och sakpolitiska skäl att fälla en politik som till och med står till höger om den som Fredrik Reinfeldt förde, säger Mikael Ekvall.

Vänsterpartiets partistyrelse skulle under söndagen ta ställning, och på måndagen hålls ett möte med riksdagsgruppen på måndagsmorgonen. Partiledaren Jonas Sjöstedt (V) möter talman Andreas Norlén klockan 11.40.

Mikael Ekvall (V), partiets gruppledare i Region Jönköping, är en av dem som är öppet kritiska till regeringsuppgörelsen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan