Annons

Annons

Annons

Annons

Kungsträdgården

Elisabeth skrapade fram 100 000

Mariestadsbon Elisabeth Ericsson kommer sent glömma söndagen den 13 januari 2019. Det var då hon skrapade fram 100 000 kronor i tv.

Annons

Mariestadsbon Elisabeth Ericsson kommer sent glömma söndagen den 13 januari 2019.

Det var då hennes mamma fyllde år och hon skrapade Triss i Nyhetsmorgon där hon vann 100 000 skattefria kronor. Vinsten delar hon med sina föräldrar.

I mitten av november hände det som ingen lottköpare tror ska hända. Elisabeth Ericsson var och handlade på Ica Oxen i Mariestad och skulle därefter åka hem till sina föräldrar för att fika.

– Jag skulle kolla Keno och sade då att de kunde slänga med en dubbellott också, minns Elisabeth.

Väl hemma hos föräldrarna frågade hon om de villa vara med och dela på lotten, vilket de också ville. Runt köksbordet satt de sedan och skrapade två rutor var, men när det var dags för Elisabeths pappa att skrapa kände han att det inte var någon idé.

Annons

Annons

– Pappa sade så här; ”Det är ju redan tre”, och sköt undan lotten. ”Det var ju redan en vinst”, sade han men han såg nog inte riktigt vad det var.

Plötsligt gick det upp för dem att vinsten var mycket större än vad de hade kunnat tro.

– Men herregud, det är ju tre tv-rutor! Då blev vi ju eld och lågor och fattade ingenting.

Försökt hålla vinsten hemlig

I morse var det äntligen dags att skrapa i tv för att se hur stor vinsten skulle bli. Elisabeth hade försökt hålla det hela hemligt och hade bara berättat för de närmsta vännerna och familjen, men när hon kom ut från studion, 100 000 kronor rikare, stod det klart att det var många fler som visste vad som hade hänt.

– Det är till och med två grannar som jag inte sagt något till som hörde av sig nu, skrattar Elisabeth.

Vinsten delar hon alltså med sina föräldrar. Vad pengarna ska användas till vet de dock inte.

– Jag har inte tänkt, det är så svårt att fatta. Men vi får hitta på något, åka någonstans och hitta på något extra, säger Elisabeth.

– Sen ska vi nog gå ut och äta alla, eftersom jag fyller år i dag, påpekar hennes mamma.

Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, gläds med Mariestadsfamiljen.

– Vilken dag! Först fyller Elisabeths mamma år och sedan vinner de 100 000 kronor, kan det bli bättre? Jag hoppas att de nu alla tillsammans kan njuta ordentligt av vinsten.

Annons

Annons

Till toppen av sidan