Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Futsal

FKIK:s 03:or segrare i Tångahallen Cup

Falköpings KIK:s tjejer födda 2003 fick segerjubla efter vinsten i Tångahallen Cup i helgen.

Annons

Falköpings KIK:s tjejer födda 2003 vann Tångahallen Cup i helgen. Laget besegrade Alingsås med 2–0 i finalen.

Under lördagen genomfördes Tångahallen Cup i Vårgårda för flickor 16 år. I cupen deltog totalt 18 lag och Falköpings KIK ställde upp med två lag.

Det var en cup som höll en mycket hög klass med många duktiga lag som FKIK normalt inte brukar möta, bland annat Borås AIK, Alingsås KIK, Byttorps IF och Askim.

Falköpingslagen gjorde ett starkt gruppspel, där ett av lagen gick obesegrade och släppte inte in ett enda mål. Laget vann därmed sin grupp. Det andra laget åkte endast på en förlust och blev tvåa i sin grupp.

Annons

Annons

Revansch mot Borås

Laget som gick obesegrat genom gruppspelet åkte dessvärre ut i åttondelsfinalen efter att man släppt in ett mål mot Borås AIK, samtidigt som det andra laget enkelt besegrade Vårgårda med klara 4-0.

I kvartsfinal så fick FKIK revansch mot Borås AIK då FKIK:s andralag vann med 1-0 i en mycket jämn och välspelad match.

KIK-tjejerna fick möta ett mycket duktigt Byttorp i semifinal. Där tog FKIK ledningen efter bara någon minut, men Byttorp kvitterade nästan omgående. Matchen stod och vägde och känslan var att det skulle gå till straffar. Då lyckades FKIK-tjejerna att avgöra matchen med runt 20 sekunder kvar.

Finalvann med 2–0

Det var ett lag med ett mycket gott självförtroende efter en heldag med mycket bra spel som tågade in till pampig musik och blev presenterade för publiken inför finalen mot Alingsås KIK.

När väl matchen blåstes igång visade KIK-tjejerna att pokalen skulle hem till Falköping. Alingsås besegrades med 2-0 och ett gäng glada tjejer fick stå som segrare.

– Det är fantastiskt att vara ledare för dessa 03-tjejer som alltid ger 100 procent. Det blev en lång dag för tjejerna då avresan från Falköping var 06.15 och hemkomst 20.00, men det kan det ju vara värt när man får komma hem med en pokal, säger tränaren Fredrik Ek.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy