Annons

Annons

Annons

Kungsträdgården

Årets ’’Mello” görs om – SMS-röster försvinner

SVT gör om röstningssystemet till årets Melodifestival. Möjligheten att rösta via sms tas bort samtidigt som apprösterna delas in i sju olika åldersgrupper, skriver TT.

Varje åldersgrupp har lika många poäng var att dela ut. Enligt Anette Helenius, projektledare för musiktävlingen, beror förändringen på att man vill göra något åt den diskussion som hon menar fanns ifjol huruvida barn och ungdomar styr tävlingen.

– Det ville vi göra någonting åt. I de lägre åldrarna röstar man mycket mer intensivt än vad man gör i de högre åldersgrupperna, säger Anette Helenius till TT.

Annons

Annons

Det här ska göra att känslan av att få sin röst hörd blir större, däremot tror Anette Helenius inte att det kommer att påverka vem som vinner, då man generellt har behövt stöd från alla åldersgrupper för att ta hem tävlingen.

– Jag tror att det är en väldigt viktig symbolisk ändring vi gör. Utifrån vad vi har sett tidigare när vi har simulerat det här på tidigare års resultat blir det ingen större förändring i resultatet, säger hon till TT.

Som vanligt kommer man kunna telefonrösta. De rösterna räknas in i en egen grupp.

Årets melodifestival leds av Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade – fyra programledare i stället för en.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan