Annons

Annons

Annons

Innebandy

Dödläge i SSL-konflikten: ”Omöjliggjort fortsatta förhandlingar”

Text

Förhandlingarna mellan SSL-klubbarna och Svenska innebandyförbundet verkar ha havererat totalt.

– SSL-föreningarna har omöjliggjort fortsatta förhandlingar, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

– Vi kan inte annat än tolka det som att det aldrig fanns någon vilja att förhandla, skriver FSSL i ett pressmeddelande.

Det har varit många turer fram och tillbaka. Klubbarna vill ha rättigheterna för SSL, något som Svenska innebandyförbundet inte har gått med på. Under en förhandling i februari såg konflikten ut att gå mot en lösning.

– Så här nära har vi aldrig varit och det känns väldigt bra tycker jag, sa Mullsjö AIS-ordföranden Pernilla Bernhardsson till JP-sporten då.

I helgen anmälde sig dessutom flera SSL-klubbar till nästa års serie, men med ett förbehåll att klubbarna får ett acceptabelt avtal att skriva under i april.

Förbundet meddelade då att anmälningar med förbehåll betraktades som ogiltiga och förlängde samtidigt anmälningstiden till i måndags.

Annons

Under tisdagseftermiddagen kom Föreningen Svenska Superligan (FSSL) med ett pressmeddelande där man skriver att man planerar att överklaga de anmälningar med förbehåll som ogiltigförklarades av förbundet. Man kommer att överklaga till Juridiska nämnden och, om det behövs, till näst instans som är Riksidrottsnämnden.

Annons

Man skriver också att konflikten nu nått vägs ände efter att förbundet för andra gången inom tre månader har avslutat förhandlingarna innan de ens har startat.

– Vi ville fortsätta avtalsarbetet på det sätt som vi hade kommit överens om, men SIBF har återigen avbrutit förhandlingarna och kastat ut oss. Distrikten vädjade till SIBF att godta att anmälningstiden skulle skjutas fram i syfte att ge förhandlingarna en chans, något klubbarna uppskattade. Detta svarade SIBF aldrig på. Vi kan inte annat än tolka det som att det aldrig fanns någon vilja från SIBF att förhandla, går det att läsa i pressmeddelandet.

En kort stund efter FSSL:s pressmeddelande svarade förbundet med ett eget pressmeddelande.

– Vi beklagar att vi har tvingats konstatera att flera av de lag som spelat i SSL de senaste åren, har valt att inte anmäla sig till serien nästa säsong. Alla nuvarande föreningar har visserligen skickat in en anmälan men merparten av dem har gjort det med ett förbehåll om att ett avtal ska finnas på plats senast den 30 april. Det har ifrågasatts varför SIBF inte har godtagit en förlängning av anmälningstiden eller förbehållet. Vi har redan flyttat fram anmälningstiden ett par gånger men av respekt för de som berörs är det inte möjligt att ytterligare förlänga anmälningstiden eftersom detta inte bara påverkar elitlagen utan hundratals andra lag som spelar i lägre serier, skriver man och avslutar pressmeddelandet med:

– Det har aldrig varit vår önskan att hamna i det läge vi nu är, men tvingas konstatera att föreningarna, genom att välja att inte anmäla sig till SSL, har omöjliggjort fortsatta förhandlingar.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan