Annons

Annons

Annons

Browsing Collection vann fint musikpris

Browsing Collection tog hem ”Bästa Ungdomsalternativ” på Framtidens Musikpris 2019. Det stod klart på onsdagseftermiddagen.

Priset är instiftat av RUM, Riksförbundet Unga Musikanter, och delades ut på onsdagen under en prisceremoni i Eric Ericssonhallen med Nassim al Fakir som konferencier. Ett av de nominerade bidragen var Skövdebandet Browsing Collection i kategorin ”Bästa Ungdomsinitiativ”, och på onsdagskällen stod det klart att bandet tog hem priset.

Annons

Annons

Priserna delas ut för att uppmärksamma pedagoger, eldsjälar, organisationer, skolor, ensembler och unga som tar initiativ inom musik och kultur. Orsaken till Skövdebandets nominering var att tjejerna slåss mot fördomar och inspirerar unga.

Browsing Collection tävlade i ”Bästa Ungdomsinitiativ”, som går till projekt eller initiativ som initierats eller genomförts av eller med barn och unga. Det kan vara allt från konserter och festivaler till klubbar och föreningar och som innehåller en hög grad av ungas delaktighet.

I nomineringen stod det att:

”Browsing Collection inte bara är ett grymt hårdrocksband, utan också otroligt fina förebilder. De bryter mot normer och slåss mot fördomar, inspirerar unga människor till att börja med musik men också att våga tro på sig själva. Det här gör de genom att arrangera kollon, föreläsningar och workshops för ungdomar. Samtidigt sprider de en stor glädje och kämpar för en mer jämställd musikbransch”.

– Vi vill lyfta fram de bakomliggande faktorer, personer och organisationer som bygger upp, upprätthåller och möjliggör bredden och spetskompetensen inom svenskt musikliv. Vi sammanför branschen i ett pris som går till dem som i dag skapar möjligheter för ett rikt framtida musikliv, säger Anna Rydborg, förbundsordförande för Riksförbundet Unga Musikanter.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan