Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Lennart hade starkt engagemang i arbetarrörelsen

En av de stora Socialdemokratiska profilerna i Tidaholm, Lennart Rehn, har avlidit i en ålder av 75 år.

"Hans ideologiska övertygelse var stark liksom det mångåriga fackliga engagemanget", skriver Pär-Ola Olausson, Metall, och Erik Ezelius (S) i ett gemensamt minnesord.

Lennart Rehn, Tidaholm, har gått bort i en ålder av 75 år.

Vi har nåtts av det tragiska beskedet att vår nära vän och partikollega Lennart Rehn, Tidaholm gått ur tiden efter en kort tids sjukdom.

Det fackliga engagemanget började för Lennart på Tidaholms Mekaniska Verkstad även kallat ”Tidaholmsverken” för över 40 år sedan som fackligt kontaktombud, där han snart kom att ingå i klubbstyrelsen som ledamot. När företaget sedan delades och blev två enheter TMV och Nobel Plast 1988, övergick Lennart till Nobel Plast och blev facklig klubbordförande där.

Många olika ägare till företaget har det varit under åren, bland annat Statoil Europarts, Lear, Borealis, och IAC fram till 2007 då Lennart slutade på dåvarande IAC.

Annons

Annons

Andra uppdrag som Lennart haft under denna tid var att han även satt med i bolagsstyrelsen, försäkringsinformation och MBL-förhandlingar med företaget.

Lennarts fackliga bana har innefattat många uppdrag inte enbart på klubbnivå utan även på avdelningsnivå, dåvarande Metall avdelning 10 Östra Skaraborg, med avdelningskontoret i Tidaholm, där Lennart var styrelseledamot under många år.

Lennart har också tilldelats hedersmedlemskap efter mer än 25 års fackligt arbete.

Hans politiska gärning inleddes 1986 då han blev ersättare i dåvarande kulturnämnden och även så i personalnämnden som representant för Socialdemokraterna. Sex år senare blev han invald i tekniska nämnden som ersättare och 1995 blev han ordinarie ledamot och 1999 blev han en del av dess arbetsutskott vilket senare ledde fram till att han den 1 januari 2007 tog över ordförandeklubban i nämnden, ett uppdrag som han innehade fram till senaste årsskiftet.

Efter valet 2006 blev han också ledamot av Tidaholms kommunfullmäktige, ett uppdrag som han innehade fram till sin bortgång. Därutöver har han under åren haft uppdrag som godeman enligt fastighetsbildningslagen, ersättare i räddningsnämnden samt varit ombud i Tidans vattenförbund med mera

Lennart hade en gedigen bakgrund i den svenska arbetarrörelsen som var grundlagt via det fackliga engagemanget. Hans ideologiska övertygelse var stark och det mångåriga fackliga engagemanget samt ordförande uppdraget i tekniska nämnden under flera mandatperioder vittnar i praktisk handling om den stabilitet som präglade honom i allt han företog sig.

Vi skall minnas Lennart som en glad och humoristisk person vars fackliga och politiska insats vi är mycket tacksamma för och har mycket att lära av.

Våra varmaste tankar går till hans nära och kära i denna svåra stund.

Pär-Ola Olausson, ordförande IF Metall Östra Skaraborg

Erik Ezelius ordförande Socialdemokraterna i Tidaholm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan