Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Ny poängsuccé för Ekstrand

Text

Floby VBK:s talang Hampus Ekstrand fortsätter att imponera i den svenska landslagsdressen. När U17-landslaget i helgen spelade tre EM-kvalmatcher i Serbien blev han återigen Sveriges bästa poängplockare.

– Det gick väldigt bra, säger 15-åringen.

Annons

Annons

Läs också: Andersson uttagen till landslaget: "En extra ära att bli uttagen"

När Sverige i januari spelade U17-EM-kval i Finland blev det en andraplats bakom värdnationen. Därmed väntade i dagarna en ny kvalrunda – denna gång i Serbien.

Med i laget, då som nu, var Falköpingskillen Hampus Ekstrand, 15.

– Det var roligt och spännande. En ny upplevelse med nya miljöer inom sporten, där man fick se hur stor publiken var och hur stort engagemanget var, säger han.

Ekstrand spelar till vardags för Floby VBK och verkar trivas i landslagströjan. Under helgens tre matcher blev han nämligen bäste svenska poängplockare – precis som under vinterns kvalmatcher i Finland.

– Det gick väldigt bra. Jag står mig ganska bra mot de andra.

Inget EM-spel

För laget då? Efter en inledande 1–3-förlust mot just Serbien besegrades Lettland med 3–2. 0–3-förlust mot gruppvinnande Portugal på lördagen innebar en tredjeplats, och därmed blir det inget EM för Sverige den här gången. Ekstrand är dock nöjd med lagets insats.

– Det var bra spel av oss. Vi pressade Serbien ganska mycket, och serberna brukar ofta vara bra. Sedan vann vi över Lettlands som vi brukar vara ganska jämna mot, sett bakåt i tiden. Även mot Portugal spelade vi ganska bra och fick en del poäng.

Annons

Annons

– Det känns tråkigt att vi inte får spela EM, men vi visade ändå att vi kan spela på den nivån som krävs för att få vara med.

SM med Floby närmast

Ekstrand fyller 16 senare i år och har som tidigare nämnts en del landslagserfarenhet redan. Riksidrottsgymnasiet väntar i höst, och dessförinnan U20- samt U18-SM med Floby.

Landslagströjan, den drar han gärna på sig igen.

– Man känner en stolthet att man har lyckats. Man får göra någonting som de flesta inte får göra. Det är roligt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan