Annons

Annons

Annons

Dotorp

Populär sagovandring genomförs i veckan

Även denna sommar blir det en sagovandring i Plantis i Falköping för barn i åldern 4-7 år.

Under hela den här veckan blir det full fart, både förskolor, fritidshem och den breda allmänheten får chansen.

– Vi hoppas på succé även i år, säger Elin Bothén Nyström, som är projektansvarig.

Tre troll har kommit i kontakt med ett människobarn och undersöker honom med både misstänksamhet och nyfikenhet. Det är en scen ur veckans sagovandring i Plantis i Falköping.

Det är ett gäng feriepraktikanter vid Musikskolan i Falköping som är med och arrangerar denna sagovandring. Allt som allt är det åtta personer som är inblandade och som ansvarig ledare för ungdomarna finns Elin Bothén Nyström, till vardags pedagog vid Musikskolan.

Annons

Annons

– Projektet spänner över tre veckor, där den tredje och sista veckan omfattar ett antal föreställningar, eller snarare sagovandringar, säger Elin.

Premiär i fjol

Förra året var det premiär för den här satsningen och redan då var intresset stort. Barn från olika förskolor och fritidshem kom på besök och utöver det var det några öppna föreställningar för allmänheten.

– Det er bra ut inför årets sagovandring, redan nu är drygt 250 barn från förskolor och fritids inbokade, säger Elin.

Elin Bothén Nyström, pedagog vid Musikskolan i Falköping, är projektledare för den sagovandring som genomförs i Plantis under veckan.

En scen ur sagovandringen i Plantis, vilken vänder sig till barn i åldern 4-7 år.

Ett av trollen i sagovandringen i närbild.

Efter två veckors träning och andra förberedelser är nu Musikskolans feriepraktikanter redo för föreställning.

En av många skepnader som deltagarna i sagovandringen får komma i kontakt med.

Annons

Hur ser då en sagovandring i Plantuis ut? Jo, man samlas vid fontänen mitt i parken och där startar sedan en guidad vandring. Det kan vara max 40 barn per omgång. Utmed vägen stöter man på skatter, troll, älvor och andra sagoväsen. Vandringen tar cirka 40 minuter, men ingen vandring är riktigt den andra lik.

Annons

– Det blir en interaktiv föreställning, där barnen är delaktiga och där lite vad som helst kan hända. Det är en del av tjusningen med dessa sagovandringar, säger Elin Bothén Nyström.

Årets tema är att två personer, entreprenörer, är ute för att gräva guld. Men det sker inte helt friktionsfritt, de stör nämligen de som lever och bor i skogen.

– Såväl park, som skog, växter och djur hotas, förklarar Elin.

Olika figurer

De åtta medverkande Falköpingsungdomarna kommer att vara utklädda till olika figurer, bland annat troll och älvor.

– Vi känner oss väl förberedda att dra igång föreställningarna. Alla vet vad respektive skepnad ska göra, men alla repliker är långt ifrån klara eller givna. Här får man improvisera lite utefter samspelet med de barn som går respektive vandring, säger de med en mun.

För er som vill gå på de offentliga föreställningarna (en på tisdag och två på torsdag) så finns det gratisbiljetter att hämta på biblioteket, ska vi tillägga.

Deltagande ungdomar är: Eric Clenow, Jonathan Remsén, Rezwan Saeed, Gehin Gargis, Elsa Karlberg, Julia Kruk, Ida Tholin och Badri Ali.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan