Annons

Annons

Annons

Fotboll

Gothia Cups uppmaning till föräldrarna: Låt barnen spela!

Text

I en video som sprider sig på sociala medier uppmanar nu Gothia cup fotbollsföräldrar att hålla sig lugna under världens största cup.

I veckan drog världens största fotbollsturnering för ungdomar igång. Gothia cup lockar fotbollsspelande barn från hela världen och med dem kommer det också föräldrar.

Annons

I ett försök att stävja några av föräldrarna som ibland kan vara lite för entusiastiska har Gothia cup gått ut med en video på sociala medier där de betonar vikten av att uppmuntra och heja snarare än att sätta press och ställa krav.

Annons

"Hur hade det känts om vi skrek och gapade så fort ni gjorde bort er? Vi ser det hända världen över. Barn slutar med idrott på grund av press från föräldrarna och tar det roliga från idrotten", säger en barnröst i videon.

"Vill ni att vi ska försöka hårdare? Vi gör redan vårt bästa. Tror du det hjälper att säga åt vad vi ska göra på planen? Vad lär vi oss av det? Om ni vill att vi ska växa, så ta ett steg tillbaka och kom ihåg att ni inte är våra tränare. Ni är våra föräldrar. Uppmuntra oss, ge inga instruktioner".

Gothia cup spelas under veckan och har cirka 1 600 deltagande lag.

Se hela filmen här.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan