Annons

Annons

Annons

Fotboll

Stor dramatik när Falköpings KIK F16 tog brons i anrika cupen

Falköpings KIK:s F16-lag svarade för en imponerande insats och bjöd på stor dramatik när Forwardcupen avgjordes i helgen.

Falköpings KIK:s F16-lag imponerade på Forwardcupen i helgen.

Det var ett laddat FKIK F16, med 18 spelare, som reste till Örebro för att spela Forwardcupen i helgen. Totalt deltog 20 lag i 16-årsklassen och gruppspelet drog i gång på fredagen.

Annons

Fyra matcher spelades i gruppen och i premiären ställdes falköpingstjejerna mot Pålsboda GOIF. De rödklädda drog det längsta strået och vann med uddamålet, 2–1.

Annons

I gruppspelets andra match ställdes FKIK mot Åby och man gav motståndet en rejäl match och vann klart med 3-0. Av bara farten vann Falköpingslaget också de två återstående matcherna, mot Barkarö och Kvarnsvedens IK, vilket säkrade gruppsegern.

Som gruppsegrare ställdes Falköping därefter i en direkt avgörande match mot Råtorp om en plats i A-slutspelet. Råtorp började bäst och gick tidigt upp i en tvåmålsledning. 2–0 stod sig till slutminuterna.

Stor dramatik

Med bara fyra minuter kvar tändes hoppet om en upphämtning när KIK reducerade till 1–2. Man växlade upp ytterligare och kunde fullborda den mäktiga upphämtningen kort efter reduceringsmålet. Matchen slutade 2-2 och gick till straffar.

Väl där hade Råtorp chans att avgöra i femte omgången, sedan FKIK missat en straff, men bollen smet utanför Falköpingslagets stolpe stolpe. Det var i stället KIK som fick sista ordet efter att Elsa i målet klivit fram och svarat för en kanonräddning, som gav laget segern och säkrade avancemang till A-slutspel.

I söndagens semifinal ställdes falköpingstjejerna mot Ornäs. Där tog det stopp efter förlust med 0–2 men FKIK kunde nöjt lämna Örebro med en bronspeng. Nu laddar laget om med träning och serieupptakt mot Råda på söndag.

LÄS OCKSÅ: Karlsson gjorde comeback efter svåra skadan: "Det var rätt jobbigt psykiskt"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan