Annons

Annons

Annons

Tyngdlyftning

Rekord i mängder för Fanny Köhler i Skara

Under helgen avgjordes omgång 3 i tyngdlyftningens seriesystem.

Bland Faik-lyftarna som utmärkte sig hittas bland annat Fanny Köhler.

Fanny Köhler imponerade under helgens tävling i Skara.

Faik Friidrott o Tyngdlyftning tävlar med 3 lag. Ett seniorlag i div 2 västra, ett ungdomslag och ett U14-årslag. Klubbens U14-lag är det som sticker och matchar de allra bästa lagen i Sverige. Det framgångsrika laget består av Alex Gisslén, Julius Wiklund och Fanny Köhler. Laget har på sig fram till slutet oktober för att göra omgång 3.

Annons

Annons

I helgen tävlade klubben i Skara och mötte hemmaklubben Skara, TLK Lidköping och Fysiken AK från Göteborg. Elin Bendefors, klubbens SM-lyftare, klarade galant nya personliga rekordet 67 kg i ryck men sedan gick det sämre och starka Elin bommade alla stötarna på 84 kg.

Alex Gisslén klarade nya personliga rekord i både ryck och stöt med, 39 kg i ryck och 45 kg i stöt. Allra bäst gick det för Fanny Köhler som klarade alla sex stycken lyft med nya rekord över hela linjen. Hon passade på att passera två "gränser" i både ryck (41 kg) och stöt (50 kg). Fanny har en utmärkt teknik och tillhör de främsta i Sverige i sin åldersgrupp.

Faik har fler lyftare som skulle tävlat men sjukdomar med mera satte stopp för tävling. Nästa tävling förutom fjärde omgången i serien blir Götalandsmästerskapen som skall arrangeras någonstans i Västergötland.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan