Annons

Annons

Annons

Restauranger på festival fick skaffa tvål

Text

Flera tillfälliga restauranger under Matfestivalen i Skövde saknade tvål för handtvätt samt informationsskyltar riktade till personer med allergier. Det visade sig vid Miljösamverkan Östra Skaraborgs inspektion. Matställena var dock snabba med att åtgärda detta.

Nio tillfälliga restauranger kontrollerades av Miljösamverkan Östra Skaraborg, MÖS, under Matfestivalen i Skövde. Totalt medverkade många fler matförsäljare och dessa nio valdes ut utifrån hur MÖS bedömde riskerna.

Annons

Annons

– Det var till exempel restauranger som hade väldigt många olika ingredienser, eller hanterade nötter, säger Elin Fredriksson, kommunikatör på Miljösamverkan Östra Skaraborg.

Inspektörerna från MÖS var överlag väldigt nöjda med hur restaurangerna skötte sig.

– Alla hade bra koll på verksamheten, säger Elin Fredriksson.

Det handlade bland annat om förvaring av livsmedel, temperatur, rinnande vatten.

MÖS gjorde sina inspektioner precis i början av Matfestivalen, under fredagen. Det var flera av de kontrollerade matställena som då saknade tvål och en skylt med information till allergiker.

– Där vi hittade avvikelser var de supersnabba på att fixa det, säger Elin Fredriksson.

Tvål känns rätt grundläggande att ha med sig när man säljer mat?

– Det kan man verkligen tycka. Det är en så självklar sak, men också en sådan sak som är så lätt att åtgärda, säger Elin Fredriksson.

Matställena som fick påpekanden gjorde åtgärder väldigt snabbt. Därför ledde inte bristerna till några egentliga anmärkningar.

Ett av matställena hade inte registrerat att de skulle sälja mat på Matfestivalen. De hade tidigare haft en tillfällig registrering, som nu hade gått ut.

– Vi löste det på plats och registrerade dem hos oss. Egentligen ska det var klart innan de kommer hit, säger Elin Fredriksson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan