Annons

Annons

Annons

Ridsport

Stort intresse – när Falbygdens HF bjuder in till DM

Till helgen arrangerar Falbygdens hästsportförening DM i hoppning.

På lördag kommer hästekipagen och på söndag är det ponnyernas tur.

Och intresset är stort.

Falbygdens hästsportförening arrangerar DM i hoppning till helgen.

På lördag går DM i hoppning av stapeln på Klockaregården och startfältet är fullt. 175 ekipage tävlar i de fem olika klasserna, där första DM-klassen är en 110-hoppning med inverkansbedömning.

Annons

I 120-klassen avgörs DM för juniorer och titelförsvararen Emmy Nilsson, Ulricehamns ridklubb, finns med i startfältet. I 125-hoppning avgörs DM för unga ryttare, och i 130-klassen är det dags för senior-SM. Där kommer Falköpingsryttaren Madeleine Larsson, regerande seniormästare, till start.

Annons

Hon utmanas av flera namnkunniga ryttare, såsom Viktoria Carlerbäck, Borås, tidigare OS-ryttare i fälttävlan, och meriterade Nils Stridh-Svensson från Lidköpings ridklubb, som direkt efter DM-tävlingen styr färden mot Zangersheide i Belgien, eftersom han är uttagen att starta i unghäst-VM i hoppning.

Snapchat tävlar

På söndag är det ponnyryttarnas tur och totalt kommer lite drygt 100 ponnyekipage att komma till start. Under söndagen avgörs DM i inverkansridning i LättB-klassen med hinderhöjder på 80–100 cm beroende på ponnyernas storlek. DM-klassen avgörs sedan på snäppet högre hinder i en Lätt A-klass.

Annie Karlsson, från Trollhättans sportryttare, vann DM för B-ponny i fjol, och hon kommer i år till start på en D-ponny. Filippa Juliusson, från Nääs hästsportförening, fjolårets guldmedaljör i kategori C, kommer för att försvara sin titel tillsammans med ponnyn Glentrague Rebel. Hon ställs bland annat mot Johanna Ferlin, som vann DM i kategori D i fjol, men som i år ställer upp med C-ponnyn Snapchat.

LÄS MER: Hästhoppningsfest i Falköping – stor prissumma och ny bandesign lockar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan