Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: ”Klockren” populism om kollektivtrafiken

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Socialdemokraterna plockar bort något för att införa ungdomsrabatten, men de låtsas inte som det. Klockren populism i min mening, skriver Ulrika Frick (MP) i en insändare.

Att kollektivtrafiken är avgörande för att klara klimatutmaningen är självklart. Fler måste ställa bilen och sätta sig i bussen, spårvagnen eller på tåget, när cykeln inte är ett alternativ.

Annons

Därför är det inte ett alternativ för oss i Miljöpartiet att genomföra stora indragningar av trafik för att finansiera billigare resande för en grupp. Det kommer inte få fler att åka kollektivt. När Socialdemokraterna lägger ofinansierade förslag i den storleken som det här handlar om så är det populism. S lägger inte mer pengar på kollektivtrafiken än grönblå samverkan i sitt budgetförslag. Vi lägger lika mycket. Alltså vill socialdemokraterna plocka bort något för att införa ungdomsrabatten, men de låtsas inte som det. Klockren populism i min mening.

Annons

Ett införande av ungdomsrabatt kostar exempelvis lika mycket som hela linjen Grön Express, eller lika mycket som stadsbusstrafiken i Uddevalla eller lika mycket som all expressbusstrafik i Fyrbodal. Säg vad ni vill plocka bort för att införa ungdomsrabatten så lovar jag att inte kalla er populister igen.

Ulrika Frick (MP) ordförande kollektivtrafiknämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan