Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: ”Klockren” populism om kollektivtrafiken

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Socialdemokraterna plockar bort något för att införa ungdomsrabatten, men de låtsas inte som det. Klockren populism i min mening, skriver Ulrika Frick (MP) i en insändare.

Att kollektivtrafiken är avgörande för att klara klimatutmaningen är självklart. Fler måste ställa bilen och sätta sig i bussen, spårvagnen eller på tåget, när cykeln inte är ett alternativ.

Annons

Därför är det inte ett alternativ för oss i Miljöpartiet att genomföra stora indragningar av trafik för att finansiera billigare resande för en grupp. Det kommer inte få fler att åka kollektivt. När Socialdemokraterna lägger ofinansierade förslag i den storleken som det här handlar om så är det populism. S lägger inte mer pengar på kollektivtrafiken än grönblå samverkan i sitt budgetförslag. Vi lägger lika mycket. Alltså vill socialdemokraterna plocka bort något för att införa ungdomsrabatten, men de låtsas inte som det. Klockren populism i min mening.

Annons

Ett införande av ungdomsrabatt kostar exempelvis lika mycket som hela linjen Grön Express, eller lika mycket som stadsbusstrafiken i Uddevalla eller lika mycket som all expressbusstrafik i Fyrbodal. Säg vad ni vill plocka bort för att införa ungdomsrabatten så lovar jag att inte kalla er populister igen.

Ulrika Frick (MP) ordförande kollektivtrafiknämnden

Annons

Annons

Till toppen av sidan