Annons

Annons

Annons

Skövde

Volvos vd: Skövde ska inte göra elmotorer – ger ändå lugnande besked till anställda

Det är Håkan Samuelsson, Volvo Cars Sverige-vd som nu uttalar sig om företagets framtid för elmotorer. Skövde verkar inte finnas i dessa planer.

Men de anställda i Skövde ska inte vara oroliga, menar han.

Volvo Cars vd i Sverige Håkan Samuelsson tror inte fabriken i Skövde kommer börja tillverka elmotorer. Det beskedet gav han på torsdagen, uppger P4 Skaraborg.

Annons

Annons

– Jag tror det är mycket bättre att Skövde ingår i den nya motordivisionen som ska leverera både till Volvo och Geely, menar han.

Men anställda i Skövde bör inte vara oroliga, lugnar han.

– I nya enheten för förbränningsmotorer kommer vi kunna få stort behov av motorer för hybridbilar. Jag ser ingen anledning att de ska ha oro för sin sysselsättning, säger Håkan Samuelsson till P4 Skaraborg.

Detta går i linje med nyheten för en vecka sedan. Då skrev SN om att Volvo Cars planerade att slå samma utveckling och tillverkning av förbränningsmotorer med motsvarande verksamhet hos det kinesiska systerföretaget Geely.

– För Skövde är det goda nyheter eftersom den fabriken kan få en större volymbas att jobba med, sa då Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan