Annons

Annons

Annons

Annons

Brottning

Så gick det för FABK-brottarna i Umeå Wrestling Battle

Falköpings ABK tävlade i Umeå.

Annons

Falköpings ABK har nyligen kommit hem från Umeå Wrestling Battle i Umeå, där brottare från nio nationer deltog.

FABK-killar gjorde en bra turnering med många bra matcher, där Jonathan Lundin i gr14 52kg gick till final efter riktigt stabil brottning i gruppen. I finalen mötte han Sveriges bästa brottare i viktklassen över. Efter fyra minuter riktigt krig, slutade det 0–3 till motståndaren. FABK och Lundin tar med sig mycket från den matchen och ska ta revansch på Mälarcupen om två veckor.

Annons

Joel Andersson som gick i gr14 57kg fick en tuff start på turneringen och föll lite snöpligt i den första matchen mot en finländare. Han gjorde sedan en mycket bättre match och slog en killen från Litauen, gick sedan en jämn match till men förlorade mot en duktig finländare. Han fick då brottas om 5-6 plats och hade en riktig krigarmatch och föll med liten marginal. Joel som är yngst i klassen gjorde en bra turnering och får sikta om till Mälarcupen.

Annons

Isac Rydberg gick i gr17 55kg. Han brottades stabilt och säkert igenom gruppen och vann samtliga tre matcher med 9–0, däribland mot en brottare från Ryssland. I finalen fick han en en tuff match och efter halva finalen stod det 4–5 till Sundsvallskillen. En tuff final som lika gärna kunde ha gått vårat håll men som slutade med en fallförlust.

Elias Klingståhl som brottas i senior 67kg knep en silvermedalj. Han vann en match på teknisk och brottades bra. Christoffer Svensson landade konstigt i två olika situationer i båda sina matcher, skallade ihop huvudet med motståndaren två gånger i rad och valde att avbryta tävlingen efter det.

Annons

Annons

Till toppen av sidan