Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Apropå det som händer i stadshuset - "Viktigt att bevara sin självrespekt”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Falköpingsbon Rolf Johansson reflekterar över händelserna i stadshuset.

Annons

Falköpingsbon Rolf Johansson reflekterar över händelserna i Falköpings stadshus. ”Hur lätt bli människornas kinder heta, de döma snabbt, fastän de litet veta” citerar han en av Sveriges nationalskalder.

Apropå händelserna i stadshuset:

Först ett citat av okänt ursprung: ”Ju högre du klättrar på samhällsstegen, ju mer visar du baken och desto fler blir dom som önskar sparka dig där”

Som chef för sjukhus och vårdcentraler i Falköping med omgivning hade jag en gång fattat ett beslut som en personalgrupp på en av vårdcentralerna inte gillade.

Än i dag, 30 år senare, minns jag krigsrubriken i Falköpings Tidning som kort meddelade att sjukhusdirektören snarast borde avgå för att han var omöjlig att samarbeta med.

Annons

Annons

Senare, under den stormiga sjukhusdebatten, fick jag i varje fall från lokalt håll många erkännsamma ord och hyllades för både vett och sans.

Det man lärde sig var att omdömena jämnar ut sig så småningom och att det är viktigt att bevara sin egen självrespekt. Tänkespråk och ordspråk kan också vara till tröst i varierande väderlekar.

Till exempel: Det är bara levande fiskar som går mot strömmen och att när det stormar så bygger en del vindskydd, andra väderkvarnar.

Efter denna opolitiska fundering känns det skönt att påminna sig ett citat av nationalskalden Heidenstam: Hur lätt bli människornas kinder heta, de döma snabbt, fastän de litet veta.

Rolf Johansson

Vill du läsa om händelserna i Falköpings stadshus. Här har vi samlat alla artiklar. Klicka här.

Annons

Annons

Till toppen av sidan