Annons

Annons

Annons

Dotorp

Nykomlingarna glänste i HV Dans-debuten

HV Dans tävlingstrupp svarade för flera starka insatser i helgen.

Bland annat glänste två debutanter.

Annons

Annons

Under helgen som gick var HV Dans och tävlade i Götene. Man ställde upp med åtta tävlande i den regionala tävlingen och 16 tävlande i den nationella tävlingen.

De regionala dansarna inledde och det fanns Falköpingsdansare med i såväl klasserna Bugg barn som Bugg ungdom och Bugg vuxen C.

Elias Gustavsson och Miina Andersson slutade på sjunde plats och Jesper Evertsson och Maja Persson Klahr fick fortsätta att dansa även i finalen, där det till slut blev en femteplats. Därefter svarade Viktor Fagerberg och Natalie Fernhed för en bra runda, som resulterade i en bronspeng.

Nya paret Johan Olofsson och Elin Möller debuterade för HV Dans under dagen. Och vilken debut det blev!

Paret dansade sig hela vägen fram till final och väl där knep de en hedrande fjärdeplats. De tävlade även i den nationella tävlingen och där gick det ännu bättre.

Duon fick nämligen med sig ett brons, som blir extra minnesvärt Elin Möller som inte bara debuterade för HV Dans, utan också tävlade för första gången.

Imponerande avslutning

John Engström och Emma Nordh gjorde bra ifrån sig i klassen Junior B och knep ett silver. Pertti Haaga och Catharina Lindström tog sig till semifinal i klassen 35+A och slutade på en niondeplats.

I klassen Junior A+B tävlade flera av HV Dans deltagare; Simon Jansson och Lisa Bertilsson, Niklas Johansson och Catrine Berggren, Wilma Gustavsson med SKR:s Thim Karsmo samt Arvid Jönsson och Elin Löfgren.

Annons

Simon Jansson och Lisa Bertilsson samt Arvid Jönsson och Elin Löfgren gjorde bäst ifrån sig, vilket räckte för silver till det förstnämnda paret och brons till de sistnämnda.

Jacob Berggren (BDF) och HV:s Madeleine Holmlind avslutade tävlingsdagen med att nå en fin fjärdeplats i klassen Vuxen A.

Tävlingssäsongen rullar vidare för HV Dans och härnäst väntar tävling i Nässjö på lördag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan