Annons

Annons

Annons

Första plats för Malva Bergh i Nordic Grand Prix Disco

Under helgen var två Falköpingsdansare i Katrineholm för Nordic Grans Prix Disco.

Malva Bergh (uppe) och Maja Lyckebäck (nere).

Den 6-8 December fullständigt invaderades Duveholmshallen i Katrineholm av discodansare från hela Europa. Över 850 dansare från elva nationer hade samlats för att göra upp om pokalerna i årets upplaga av Nordic Grand Prix Disco.

Annons

Annons

Mitt i den glittriga, discodunkande tävlingsfesten fanns Falköpingstjejerna Maja Lyckebäck och Malva Bergh. Lyckebäck gjorde debut i internationella sammanhang och startade i klassen Nordic Rising Star Children. Hon tog sig igenom kvalet på fredagen och fortsatte storstilat på lördagen i kvarts- och semifinal. Hon dansade på topp och lämnade över 40 medtävlare bakom sig när hon placerade sig på en mycket fin tionde plats.

Bergh var på plats för andra året i rad och hade siktet inställt på att toppa förra årets femte plats. Hon startade i klassen Nordic Rising Star J2. När fredagens kvalrunda klarats av väntade semifinal och sedan också final på lördagen. Med ruskigt fina dansrundor i finalen vann hon med övertygande domarsiffror och fick kliva högst upp på prispallen och lyfta den åtråvärda första prispokalen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan