Annons

Annons

Annons

Simning

FSS-simmare avslutade säsongen med klubbrekord

Det blev en rekordfylld helg i Vara när Falköpings Simsällskap avslutade säsongen.

Glada FSS-simmare efter Jubileumscupen i Vara.

Den 8 december var det Jubileumscupen i Vara och det är traditionsenligt avslutning på höstens tävlingssäsong. Det är en klubbtävling där det gäller att ha deltagare i samtliga åldersklasser för att ha chans att ta hem pokalen. FSS deltog i år med elva simmare och lyckades komma på en tredje plats i klubbtävlingen.

Annons

Annons

Erdi Gosalci (-10) och Alicia Nyberg (-09) var yngst i gänget och har inte så stor tävlingsvana men de gjorde mycket bra ifrån sig, liksom Simon Magnerfelt (-05). De slog personliga rekord på flera av distanserna och det är ett tecken på att höstens träning gett resultat.

Max Lind (-07) och Clara Jonsson (-06) har båda simmat i flera år och även de lyckades göra fina resultat. Lind fick med sig fyra medaljer i åldersklassen 12-13 år och Jonsson slog personliga rekord på 50m fjärilsim och 100m frisim. Filippa Lind (-04), Julia Jonsson (-04) och Josefine Stensson (-03) gjorde även de en bra tävling med fina tider och flera medaljer i bagaget.

Alex Karlsson (-04) fortsätter att göra personliga rekord, bland annat på 200m medley, med den nya tiden 2.45.36 som är en kapning med 25 sekunder. Francesca Clark (-01) och Simon Svedberg (-01) hade även de en bra dag i bassängen med flera bra resultat och medaljer. Clark simmade även ett extralopp på 400m medley för att försöka slå Lovisa Winlöfs klubbrekord från 2007 (5.31.21). Efter lite strul med tidtagningstavlan kom så Clarks tid upp och det nya klubbrekordet lyder på 5.31.04.

Det simmades även lagkapper, 4x50m medley mixed och 4x50 frisim mixed, där FSS deltog med två lag. Clark, Karlsson, Julia Jonsson och Svedberg slog nytt klubbrekord på 4x50m frisim mixed med två sekunder, så nu är även detta rekord från 2015 raderat.

Annons

En lyckad avslutning på tävlingssäsongen för samtliga simmare som lyckades simma hem 23 individuella medaljer (sex guld, åtta silver, nio brons) samt två guld i lagkapper och dessutom två nya klubbrekord.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan