Annons

Annons

Annons

Ridsport

TV: Han kan vara Sveriges mest engagerade hästpappa – se videon igen

Kommer ni ihåg filmen på den engagerade hästpappan som med hela sin kropp följde dotterns runda på tävlingsbanan? Här kommer den i repris.

Det utspelade sig vid en hopptävling på Grevagården för ett år sedan. Ett av de tävlande ekipagen var Felicia Lång och Third Time Lucky från Gävle Ryttarsällskap. När de gav sig ut på banan kunde pappa Per Lång inte stå still vid sidan, utan gjorde rörelser till varje hopp – som om det var han som skulle ta sig över hindren. Detta fångades på film av Ulrika Wass.

Annons

Annons

Inbäddat innehåll

Per berättade för tidningen att han alltid är likadan när dottern tävlar. ”Jag blir oerhört nervös. Inte för att hon ska ramla av, utan för att jag vill att det ska gå bra för henne. Jag vet hur glad hon blir och då blir jag också det. Alla timmar hon lägger ner i sadeln och rider sina hästar. Jag vill att hon ska få valuta för det.”

Det har hänt flera gånger att folk har kommenterat pappa Pers inlevelse. ”Nu måste jag skärpa till mig har jag tänkt någon gång, men det försvinner när hon börjar hoppa och så står man där på samma sätt igen utan att tänka på det, skrattar han. ”Det var som någon sa en gång – "att det är tur att hon inte håller på med boxning, för då hade jag inte velat sitta bredvid dig".

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan