Annons

Annons

Annons

Habospelare misshandlades på hotell

Text

Habo Wolleys Alexander Berggren skadade sig i somras när han blev knuffad genom ett fönster. Nu döms den skyldige, skriver GP.

Alexander Berggren har spelat i Habo sedan säsongen 2015/16.

Habo Wolleys center Alexander Berggren, 24, var på musikfestivalen Summerburst i Göteborg i somras.

Enligt GP satt satt Berggren tillsammans med med en kvinnlig bekant på ett hotell efteråt. Då kom två män in i lobbyn varav den ene mannen tappade en servett på golvet.

Annons

Annons

Kvinnan ska då ha sagt åt mannen att plocka upp servetten. Kvinnan och mannen började argumentera men Berggren påpekade att mannen inte behövde ha den tonen till henne.

Då small det till.

Berggren träffades först av en ljusstake i huvudet.

– En eller två sekunder senare rusade han fram och puttade till mig. Jag hann inte reagera. Jag kände hur jag först nuddade fönstret och jag kan ännu idag känna hur jag åker igenom rutan. När jag var i luften gick allting långsamt och jag såg allt glassplittret runt mig, säger Berggren till GP.

Habospelaren fick omfattande skärskador på delar av kroppen.

– Blod rann över ansiktet på mig och från armen. Jag kunde se hur vänster underarm hade öppnat upp sig. Jag fick panik, jag var i chock och ropade på hjälp. Och jag hann tänka, hur kommer det att gå med min elitsatsning?

Den utpekade gärningsmannen förnekade att han kastade något men medgav att han knuffade Berggren. Men det ska inte ha varit meningen att skada honom.

Tingsrätten dömde den åtalade till villkorlig dom med samhällstjänst 120 timmar, rapporterar GP.

Mannen ska också betala 30 000 kronor i skadestånd till brottsoffret och 9 000 kronor till hotellet för det trasiga panoramafönstret.

Alexander Berggren har spelat i Habo sedan säsongen 2015/16.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan