Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Så blir det - snart kommer Skaraborgs Tidning till dig

Nu är det klart - din nya tidning får namnet Skaraborgs Tidning. "Ett nytt namn som förenar alla med en gemensam geografi" säger Mats Tidstrand, vd för Hall Media AB.

Annons

Nu har vi tänkt klart. Namnet på den gemensamma tidningen som snart hamnar i din brevlåda blir... trumvirvel.... Skaraborgs Tidning.

Som du kanske har läst tidigare kommer din lokaltidning från och med februari att vara en del av Hall Medias nya tidning där du, utöver den journalistik som du är van vid att få, också kommer att få ta del av nyheter från övriga delar av Skaraborg.

Västgöta-Bladet, Falköpings Tidning och Skaraborgs Läns Tidning kommer att leva vidare digitalt. Sajter, appar och den kommande d-tidningen (en utvecklad e-tidning som kombinerar tidningskänslan med digitala fördelar som bildspel och rörlig bild och som är mer lättläst) kommer att bibehålla den lokala särarten.

Den 20 december fick läsarna ett smakprov i sin brevlåda, då med namnet Tidningen.

Läs även: Tre tidningar i en – i dag får du ett smakprov på din nya Skaraborgstidning

Annons

Annons

Läs även: Vad tycker du om Skaraborgs nya tidning?

Provnumret fick övervägande god kritik i den enkät som vi lät göra samtidigt. Mats Tidstrand, verkställande direktör för Hall Media AB, om reaktionerna.

- Vi vet att den lokala tidningen engagerar mycket och att det ofta finns reaktioner, frågor och förslag på innehållet i tidningen. Så när vi gör så här stora förändringar önskar vi självklart och förväntar oss läsarnas kommentarer. Vad som var väldigt roligt denna gång var att det var övervägande positiva reaktioner, men självklart också en del negativa. Sammantaget av detta så tar vi till oss de läsarreaktioner vi får och gör en del justeringar inför lanseringen.

Nu är det dags att ta nästa steg: från och med den 11 mars kommer den nya tidningen i din brevlåda.

Hur det utökade smörgåsbordet ska se ut har varit klart länge. Till ditt dukade lokala bord kommer du att få ytterligare rätter att välja mellan. Det är du som väljer, och tanken har hela tiden varit att göra det enkelt för dig att hitta just det du är intresserad av.

- Mycket av det som händer just nu i Hall Media och i branschen i stort handlar om olika digitala satsningar och utvecklingar. Att då samtidigt lansera en utvecklad pappersprodukt känns väldigt stimulerande. En produkt som syftar till att ge alla våra läsare allt det de är vana att få samtidigt som vi ger alla mer, säger Mats Tidstrand.

Annons

Annons

Men vad ska tidningen heta? Likt professor Balthazar har vi funderat, funderat och funderat. Nu vet vi: Skaraborgs Tidning.

- Varumärkesstrategi är knepigt, inte minst när man gör en förändring på en produkt som funnit väldigt länge. Vi vill att ingen känner sig förfördelad - inget ursprungligt varumärke står över de andra - vilket rimmar bra med Hall Medias multibrandstrategi. Därför har vi landat i Skaraborgs Tidning som dels är ett nytt namn och dels förenar alla med en gemensam geografi.

Så säg goddag till Tidningen. Skaraborgs Tidning.

Annons

Annons

Till toppen av sidan