Annons

Annons

Annons

Grundin projektledare åt internationell affärsman på Torsö

Text

En internationell affärsman har köpt Skräddartorps naturcamping på Torsö.

Projektledare för satsningen blir den förre Skarapolitikern Joakim Grundin.

– Jag är anställd av Bruce Grant. Han har de ekonomiska musklerna och jag ska sköta det praktiska, säger Grundin till tidningen.

Den internationella affärsmannen Bruce Grant har köpt Skräddartorps naturcamping på Torsö, som projektledare har han anställt den förre Skarapolitikern Joakim Grundin.

Grundin såg möjligheterna här på Torsö för tre år sedan och tänkte köpa och utveckla på egen hand, men sedan kom han på ekonomiskt obestånd.

– Tack var Bruce har jag fått en chans att börja om, konstaterar Grundin.

Annons

Annons

Nu tar han ny sats.

– Målet är att snygga till campingen, förhoppningsvis kan vi bygga stugor och muddra så att stranden åter blir badbar, berättar Grundin.

Mycket vackert

Området är mycket vackert och Joakim Grundin konstaterar att husen måste passa in i miljön. Tanken är att projektet ska utveckla området och att vandrare på lederna till Hattarevik och Laxhall kan få ett andningshål.

– Vi har redan haft ute folk och studerat vilka färger som stämmer med miljön och vilka toner fönstren ska ha, berättar Joakim.

Projektledaren berättar att Bruce Grant ännu inte varit på plats för att kolla in sitt fastighetsköp.

– Han är bara i Sverige någon månad om året, berättar Grundin.

Mikrolån

Bruce Grant har tidigare varit chef i ett stort amerikanskt utvecklingsbolag. Han rekryterades av Jan Stenbeck på 1990-talet och satt ett tag i Kinneviks styrelse. Nu har han hela världen som arbetsfält och ett projekt på Torsö. Han är också ordförande för välgörenhetsorganisationen Hand in Hand, som hjälper kvinnor med mikrolån.

– Vi sprang på varandra i Stockholm och till sist sa jag att Torsö kunde vara ett bra projekt att satsa på. Nu blir det av.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan