Annons

Annons

Annons

Skara

G:son: ”Se upp för Drängarna”

Text

Kompositören Thomas G:son laddar för deltävlingen i Luleå. Men det var att låten han skrivit till Mariettes aldrig kom till -–starten för låtskrivarna var allt annat än bra.

– Det var bokstavligt talat katastrof, men sedan tog vi lunch och efter det lossnade det, säger Thomas G:son till tidningen.

Thomas G:son är redo för den tredje delfinalen i Luleå, men varnar för en skräll.

Så här beskriver kompositören själv: ”Shout It Out”;

– Visst finns det drag av det sångerskan tidigare gjort, men jag tror ändå att många kan bli lite överraskande. Det har mer energi än exempelvis ”A Million Years” och lite annorlunda inslag.

Annons

Annons

Han är inte heller orolig för hennes framträdande i Luleå.

– Mariette är alltid bra och gör ett lysande jobb på scenen, menar G:son.

Kan bli skräll

Men han varnar för att tredje veckan ofta innehåller en skräll.

– Jag har sett att oddsbolagen tror att Drängarna ska komma sist, men där kommer de inte att hamna. Jag skulle inte bli förvånad om de gick direkt till final.

Deras bidrag ”Piga & dräng” har mycket av känsla och tempo som från succélåten ”Vill du bli min fru” som Göteborgsbandet slog igenom med 1995. Vem vet vad de kan inspirera till framför tv-apparaterna?

Sitter bakom scenen

När undertecknad själv var i Scandinavium saknades det sedvanliga greenrummet för låtskrivarna – i år sitter de bakom scenen.

– Det gör att man får en helt annan överblick av numren, men de filmar ju oss så egentligen är vi med mer i tv än förut.

Hur går det för dig och Mariette på lördag?

– Det vet jag faktiskt inte, du måste se alla nummer innan jag vågar tro något, men jag hoppas givetvis att det ska gå bra.

Hittills har G:son skickat Anna Bergendahl till final och Malou Prytz till Andra chansen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan