Annons

Annons

Annons

Jessica och Elisa utmanar stjärnorna

Text

Tredje säsongen av Stjärnornas stjärna har premiär lördagen den 14 mars. Nu står det klart vilka artister som ska utmana varandra i en musikalisk mångkamp under våren.

Bland annat återfinns Skaraborgssångerskorna Elisa Lindström och Jessica Andersson bland det tävlande.

– Det ska bli roligt att få utmana sig själv i helt nya musikstilar, säger Elisa till tidningen.

Petra Mede skulle gärna sjunga själv, men får nöja sig att vara programledare i Stjärnornas stjärna. Med på scenen finns Skaraborgssångerskorna Elisa Lindström och Jessica Andersson.

Det utan tvekan ett mycket brokigt gäng som SVT samlat ihop till årets upplaga av programmet. Här blandas allt från jojk till opera och hårdrock.

– Jag har faktiskt prövar på opera när jag gick på musikgymnasiet, men det var ett tag sedan fortsätter Elisa.

Annons

Annons

I Stjärnornas stjärna gör etablerade artister upp i en ny musikgenre varje vecka. De tar sig an kända hits från helt andra musikstilar än vad de är vana vid. Tittarna avgör vem som gör det bäst och vem som i slutet av säsongen koras till Stjärnornas stjärna.

Är det någon speciell genre du speciellt ser fram emot?

– Det är väl opera och hårdrock, men jag gillar även musikaltemat, konstaterar Elisa.

Har du prövat på hårdrock?

– Jag testade på många olika saker innan vi hamnade i dansbandsgenren, Stjärnornas stjärna är ett riktigt roligt serie. Dessutom är Petra Mede en fantastisk programledare.

Utvecklas som artist

Elisas mål är att programmet ska utveckla henne som artist och sångerskan får också möjlighet att visa upp nya sidor av sig själv.

– Vi tar vid när Melodifestivalen slutar, bra att det inte krockar.

Sångerskan tycker att det är modigt av artisterna att ställa upp, att de vågar visa sig sårbara när det gäller vissa stilar.

– Jag känner mig faktiskt ganska modig just nu.

Samma jury

Juryn består som tidigare av Kishti Tomita och Jan Gradvall. I varje avsnitt kommer programmet även att gästas av en coach som är kopplad till den genre som är veckans tema.

– Jag är så peppad att om det inte fanns lagar och regler i det här programmet skulle jag själv ställa mig på scenen och sjunga, säger programledaren Petra Mede.

Stjärnornas stjärna har säsongspremiär lördagen den 14 mars på TV4, TV4 Play och C More. Temat i premiäravsnittet är hårdrock.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan