Annons

Annons

Annons

Annons

Bowling

Oden dam tappade ledningen i Falkenberg

Lotta Malmer var BK Odens bästa spelare i söndagens två matcher, vilka genomfördes i Partille respektive Falkenberg.

Annons

BK Odens damlag var på god väg att mer eller mindre säkra kontraktet i damallsvenskan i bowling.

Men då hittade motståndarna, Hallandia från Falkenberg, en extra växel och förstörde dagen för Falköpingstjejerna.

BK Odens damlag var på turné i västra Sverige under söndagen. Första stoppet var i Partille för möte med toppklubben Team X-Calibur BK:s farmarlag. Inför den matchen visste Falköpingslaget att det skulle bli tufft – och så blev det.

Hemmalaget styrde matchen från början till slut. Det var avgjort redan efter tre serier och slutresultatet blev 15–4. Det var jämnt överlag i Oden, sex spelare hade en bit över 700 poäng.

Annons

Annons

Sedan for Falköpingstjejerna vidare till Falkenberg och dagens andra match. Nu väntade ett på förhand aningen lättare motstånd, nämligen Hallandia. Oden tog chansen, gick ifrån till 4–1, men blev sedan infångat till 5–5. Oden tog på nytt ledningen, nu med 8–7, men sedan höjde sig hemmatjejerna rejält i slutserien och fullständigt körde över sina motståndare, vilket gjorde att matchen slutade 12–8 till Hallandia.

I BK Oden var Lotta Malmer bäst med 821 poäng.

Med två matcher kvar att spela ligger BK Oden fortfarande på rätt sida om kvalstrecket, men har två tuffa motståndare kvar. Skulle det inte bli fler poäng, så får man sätta sitt hopp till att inte heller Calluna (som har samma lag som Oden kvar att möta) eller Hässle tar fler poäng.

Annons

Annons

Till toppen av sidan