Annons

Annons

Annons

Skara

Experten: Låten som borde vinna - och den som inte skulle varit med

Text

I kväll är det dags för Mellofinal. Vem vinner? Vår schlagerexpert Leif Claesson tycker till om vilka som borde vinna - och vem som inte borde varit med alls.

Anna Bergendahl firar finalplatsen med champagne vid efterfesten på Elit Park Avenue Hotel I Göteborg. Blir det mer champagne efter finalen?

Så var det slutligen dags att göra upp om finalbiljetten till Rotterdam.

Min uppfattning är att tre artister gör upp om segern på lördag – Anna Bergendahl, Dotter och Hanna Ferm. Det finns givetvis fler utmanare, exempelvis The Mamas, men jag tror att det handlar om den här trion trots allt.

Annons

Annons

***

Skaraborgskompositören Thomas G:son har gett Anna Bergendahl den bästa låten. Hennes ”Kingdom Come” står verkligen ut på ett positivt sätt. Och vem kan motstå ett antal dansare i kilt?

Dessutom har hennes röst märkbart förändrats sedan hon vann 2010. Den är mörkare och hennes artistkarriär fick en ny chans när hon deltog ifjol med ”Asches to Asches”. Därför är det inte heller förvånande att hon pausat läkarstudierna för en tid, 2019 gick hon från miljonpubliken på lördagen till patienterna på måndagen.

Det blev en ganska stor omställning och den kontrasten ville hon undvika en gång till.

***

En utmanare är Dotters ”Bulletproof”, som fick ett varmt mottagande i deltävlingen. En medryckande melodi kombineras med en spektakulär ljusshow, där strålkastarna speglas i hennes scenkläder och skapar ett sprakande färgfyrverkeri.

Det kan bli ett vinnarvapen för sångerskan.

***

Hanna Ferm är också med i diskussionen, även om jag tycker att hennes bidrag ”Brave” är ett svagare kort. Men Hanna gör det bra på scenen, även om hon fick sin kreation av svenska stjärndesignern Fahdi El Khouri sönderriven av låtskrivaren Jimmy Jansson på scenen.

Det var en olycka, men en klänning av den här designern kan kosta över 100 000 kronor. Vi får se om den är lagad på lördag, jag tror det.

Annons

Hanna har också rutin efter att hon deltagit i Talang, Idol och Melodifestivalen tidigare.

***

Sedan finns det förstås andra minnesvärda inslag på scenen under finalkvällen. The Mamas är återigen en frisk fläkt i festivalen, Robin Bengtsson är helt okey och Victor Crone har ett fint nummer.

Men det finns förstås de som aldrig borde varit här...

Jag har svårt att se vad en artist som Anis Don Demina gör i en Melodifestivalfinal.

Men många av er tycks ju gilla honom.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan