Annons

Annons

Annons

Dotorp

Bra mässa för Ålleberg: "Vi har fantastiska elever"

14 företag - sex priser. Det gick bra för Ållebergsgymnasiet på årets UF.mässa.

Falköping

Lignum Design UF, Ållebergsgymnasiet hade anledning att jubla. De blev årets kooperativa vinnare.

Virkat UF fick under mässan ta emot inte bara ett utan två priser, det första tog de i kategorin “Årets Samhällsentreprenör” där de kom på andra plats och det andra priset de fick ta emot var som “Årets hållbara företag” där de slutade på tredjeplats .

<strong id="strong-1a92cf38ac43b5a16df44782b7688ea4">Årets Affärsplan”</strong> gick till Anuari UF bestående av Hugo Conradsson, Olivia Källgren, Olle Karlén och Sara Barakovic.

Annons

Annons

<strong id="strong-4ffe799f9890c165f250cada6b4a9ceb">“Årets årsredovisning”</strong> gick till ett av forna årets UF-företag, Silverdekor UF som bestod av Joel Andreasson, Wilma Flink och Alma Svantesson.

Stina Efraimsson gick hela vägen till final och tog silver som årets säljare.

Ditt kök UF kom på tredjeplats i kategorin “Årets hantverkare”.

<strong id="strong-e664bd910e843cbc1366f8688d7ff3a7">“Årets Kooperativa företag” </strong> gick till Lignum Design UF, som är skapat av eleverna Vanja Bratberg, Amalia Carlsson, Oliver Ljunggren och Simon Svedberg.

Tredje året på gymnasiet är ett händelserikt år på många sätt, en av höjdpunkterna för eleverna på Ekonomiprogrammet, Handelsprogrammet och Industritekniska programmet är att få arbeta med UF, Ung Företagsamhet. Under ett år får man chansen att starta sitt eget företag och gå igenom alla steg det innebär att vara en företagare.

Nyligen samlades 191 UF-företag och över 750 elever från skolor runt om i Skaraborg på Arena Skövde för att visa upp UF-företagen de skapat under året efter många timmars hårt arbete. Ållebergsgymnasiet hade fjorton företag med sig på mässan och fick med sig sju priser hem.

Annons

“Årets årsredovisning” gick till ett av forna årets UF-företag, Silverdekor UF som bestod av Joel Andreasson, Wilma Flink och Alma Svantesson.

Annons

Årets Affärsplan” gick till Anuari UF bestående av Hugo Conradsson, Olivia Källgren, Olle Karlén och Sara Barakovic.

“Årets Kooperativa företag” gick till Lignum Design UF, som är skapat av eleverna Vanja Bratberg, Amalia Carlsson, Oliver Ljunggren och Simon Svedberg.

Förutom dessa vinster var det också flera företag som fick ta emot pris. Ditt kök UF kom på tredjeplats i kategorin “Årets hantverkare”. Virkat UF fick under mässan ta emot inte bara ett utan två priser, det första tog de i kategorin “Årets Samhällsentreprenör” där de kom på andra plats och det andra priset de fick ta emot var som “Årets hållbara företag” där de slutade på tredjeplats .

Individuella prestationer

Av de kategorier man kunde vinna pris i, så fanns det ett individuellt pris som skulle delas ut, “Årets Säljare”. Av de cirka 750 elever som fanns representerade hos olika företag gick en jury runt och granskade företagarna som individuella säljare. Utav alla företagare på plats var det sedan 24 stycken som gick vidare till ett nästa steg, som gick ut på att pitcha sin idé framför en jury. 24 blev till sex och återigen fick de återstående personerna sälja in sig själva och pitcha framför en jury. Från Ållebergsgymnasiet lyckades Stina Efraimsson ta sig genom steg för steg och efter sista “testet” stod det klart att hon kom på andraplats i kategorin “Årets Säljare”.

- Vi har fantastiska elever som med stort engagemang driver spännande företag. Vi lärare på Trätekniska programmet, Handels- och ekonomiprogrammet kan inte vara annat än stolta över vad våra elever åstadkommer säger Anna-Lena Winkvist som är lärare på ekonomiprogrammet.

Elin Odh

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan