Annons

Annons

Annons

Jönköping

Nu börjar våren på riktigt

I en tid då nyheterna om coronavirusets påverkan på samhället haglar tätt kommer här en ljusare nyhet – under fredagen välkomnar vi vårdagjämningen, och med det börjar våren på riktigt!

Visserligen kom den meteorologiska våren redan den 15 februari, men fredagen den 20 mars gör den astronomiska våren sitt intåg i våra liv.

Skillnaden på meteorologisk vår är att den kan komma tidigare än den astronomiska våren, och innebär att det måste ha varit över nollgradigt sju dagar i följd. Även om det blir en återgång till lägre temperaturer därefter så räknas det fortfarande som vår.

Annons

Annons

Men i och med att vårdagjämningen inträffar den 20 mars, innebär det också att det nu är vår på alla sätt och vis.

Plusgrader och ljusare

Mellan den 20 mars och den 25 mars ska det enligt SMHI bli strålande solsken varje dag. Och vårdagjämningen, då natt och dag är lika långa, innebär att vi nu går mot allt ljusare tider.

Strålande solsken och plusgrader brukar locka ut många vintertrötta människor ur hus och stuga för att lapa den länge efterlängtade vårsolen. Men i tider då myndigheterna uppmanar till försiktighet och undvikande av direktkontakt kan det vara på sin plats att tänka ett extra varv innan man går ut – men med lite kreativitet och ett öppet sinne finns det flera aktiviteter som kan uträttas på en solig balkong.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan