Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Osäkerhet om studentfirandet måste ställas in

Hur blir det med studenten 2020? Just nu råder osäkerhet om firandet kan hållas eller ställs in.

- Lokaler är bokade, men i övrigt är allt osäkert just nu, säger gymnasiechefen Bengt Stenhammar.

För Gymnasium Skövde har man just nu gått in i ett normalt "onormalt" läge, i och med beslutet om distansutbildning. Tusen frågor dyker upp i en situation som ingen tidigare varit med om.

Annons

En av frågorna som Bengt Stenhammar ännu inte hunnit hantera är den om årets studentfirande. Blir det något?

Annons

- Det är en sådan fråga som vi inte tagit ställning till ännu. Vi får se hur allt utvecklar sig.

Arena Skövde är bokad sedan ett år tillbaka för den stora avslutningen 12 juni. I övrigt väntar en lång checklista som man ännu inte vet om det finns någon användning av eller inte.

- Just nu är allt så osäkert. Självklart ska vi göra allt för att avgångseleverna ska kunna fira, men om det blir så eller hur det blir - vi vet inte i dagsläget. Ingen vet när vi är tillbaka i ett normalläge.

I maj dras repet för just firandet. Mer brådskande är frågan hur man ska göra med examensproven för elever som går på praktiska utbildningar.

- Många av examensproven för de här eleverna är praktiska, och då är frågan hur vi ska hantera dem. Ska vi tillåta att just de eleverna kommer till skolan? Många elever kommer från andra orter, behöver åka kollektivt...

De flesta av eleverna på praktiska utbildningar är på praktik för närvarande. Ännu har till skolan inte inkommit besked om någons praktik avbrutits på grund av korttidspermittering eller liknande.

- Där hoppas vi information från Skolverket, hur vi ska hantera examensproven.

De teoretiska utbildningarna rullar på. Den plattform som undervisningen sköts via "har fungerat bra, trots att hela Sverige är uppkopplade samtidigt".

- Men frågan är nu hur vi gör med inlämningar och prov. Hur vet vi att det faktiskt är den elev som lämnar in? Med tanke på rapporterna om fusk kring högskoleproven, hur säkerställer vi att allt går rätt till och att avgångseleverna får rätt betyg? Det är stora frågor just nu, säger Bengt Stenhammar.

Annons

Annons

Närvarorapporteringen visar att hundra elever var frånvarande på tisdagen. Igår 120.

- Det är faktiskt något lägre frånvaro än det brukar vid den här tidpunkten på året. Kanske är det så att en elev som har förkylning, som annars hade stannat hemma, i högre grad kan delta.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan