Annons

Annons

Annons

Skövde

Mannen vid Ryds grottor var enligt anhöriga en "naturmänniska"

Text

En "naturmänniska som älskade att vandra och träna". Så beskrivs den man som påträffades avliden i närheten av Ryds grottor under helgen.

Även om dödsorsaken ännu inte fastställts är polisen tydlig med att allmänheten inte bör känna oro för att vistas i området.

Mannen som påträffades vid Ryds grottor var enligt de anhöriga en naturmänniska. (Bilden är en genrebild och har inget med fyndplatsen att göra.)

Det är en oerhört svår tid för de anhöriga till mannen som påträffades avliden vid Ryds grottor i lördags kväll. Spekulationer har fått närstående att vilja gå ut med att han var en "naturmänniska som älskade att vandra och träna i skog och mark" berättar Daniel Lundgren, tillförordnad gruppchef för grova brott i polisområde Skaraborg.

Annons

Annons

– Vi har hållit förhör med de anhöriga och det finns inget i mannens personliga förhållanden som förstärker brottsmisstanken. Han hade heller inga kriminella kopplingar, säger Daniel.

Fyndplatsen var en bit ifrån vandringsleden i ett område med lodräta stup, svår terräng och höga klippor vilket gör arbetet komplicerat, men Daniel är tydlig med att allmänheten inte bör känna någon oro för att vistas i området.

– Polisen fortsätter att arbeta brett och genomför de åtgärder som anses behövas. Obduktion väntas påbörjas inom kort, men när det finns någon preliminär dödsorsak vet jag inte.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan