Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Volvo Cars förlänger stoppet i produktionen

Volvo Cars förlänger produktionsstoppet i fabrikerna och därmed också korttidspermitteringen för de anställda. När Skövdefabriken kan öppna beror på produktionsbehovet.

– Produktionsstarten i Skövdefabriken kan skilja sig från de övriga fabrikerna inom Europa då vi levererar till fabrikerna i Kina, säger Lena Bergqvist, platschef VCES i ett pressmeddelande.

Lena Bergqvist, platschef på Volvo Cars i Skövde, säger att produktionsstarten för Skövdefabriken kan skilja sig jämfört med övriga fabriker i Europa då man levererar till Kina.

Till följd av den fortsatt allvarliga situationen och de störningar Volvo Cars ser i leverantörskedjan på grund av coronaviruset har företaget beslutat att ändra sin tidsplan för återstarten av fabrikerna i Europa.

Annons

Annons

Detta innebär att företaget planerar att återuppta produktionen den 20 april i våra svenska fabriker. Tidigare var planen 14 april. För fabrikerna i Skövde och Olofström kan det bli ett annat datum, där gäller även fortsatt att företaget löpande ser över produktionsbehovet och planerar verksamheten därefter.

– Skövdefabriken förlänger korttidspermitteringen för de anställda, då bilfabrikerna har förlängt produktionsstoppet. Det blir ingen produktionsstart tisdagen den 14 april, säger Lena Bergqvist, platschef på Volvo car engine Skövde i ett pressmeddelande.

Detta innebär att Volvo Cars fortsätter använda sig av det statliga stödpaketet med arbetstidsförkortning samt att personal på kontoren fortsätter att arbeta hemifrån så långt det är möjligt.

– Produktionsstarten i Skövdefabriken kan skilja sig från de övriga fabrikerna inom Europa då vi levererar till fabrikerna i Kina. Arbete pågår nu med att fastställa produktionsplanen framåt, fortsätter Lena Bergqvist.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan