Annons

Annons

Annons

Skara

Fler poliser i Skaraborg med nytt kontaktcenter i Skara

Fler poliser i Skaraborg och nytt kontaktcenter i Skara. Det kan invånarna se fram emot i början av nästa år.

Polisstationen i Skara.

I dag finns tre kontaktcenter i polisregion Väst – i Göteborg, Bengtsfors och Falkenberg. Men efter årsskiftet får de en till, i Skara. Kontaktcenter kan allmänheten höra av sig till för att till exempel anmäla brott, dygnet runt.

Annons

Annons

I och med det nya kontaktcentret kommer också polisen att kunna öka sin närvaro i hela Skaraborg.

– När vi finns mer utspridda geografiskt kommer vi också att kunna bredda urvalet av sökanden och locka nya medarbetare till polisen, säger Daniel Norlander, sektionschef på kontaktcenter i Väst i ett pressmeddelande.

Kontaktcentret kommer att ligga i polisstationens lokaler i Skara. Johan Rexhag, lokalpolisområdeschef i Skara ser flera fördelar med satsningen.

– I och med det ökar vi den lokala närvaron i Skaraborg. När vi finns mer utspridda geografiskt kommer vi också att kunna bredda urvalet av sökanden och locka nya medarbetare till polisen.

Johan Rexhag.

Johan Rexhag, lokalpolisområdeschef i Skara, ser också flera fördelar med att andra delar av polisverksamheten flyttar till Skara.

– Att få en ny verksamhet till Skara ger goda synergieffekter. Nya karriärvägar kommer att öppnas upp för de som arbetar i polisområdet idag och vi ser också möjligheter till kompetensöverföring mellan verksamheterna här, säger han.

Men framför allt:

Annons

– I förlängningen kommer det här att öka vår förmåga till framgångsrik brottsbekämpning, som är ett av polisverksamhetens strategiska mål.

Kontaktcentret ska vara på plats under första kvartalet nästa år.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan