Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Vårdpersonal jobbar i Sommarlands regnponcho

Text

Parks and resorts som bland annat äger Skara sommarland, är en av de som hjälpt sjukvården med skyddsutrustning. Bland annat kan vårdpersonal nu ses arbeta i Sommarlands regnponchos, skriver Aftonbladet.

Skara sommarlands rengponchos används nu som skyddsutrustning av vårdpersonal.

Totalt har Parks and resorts levererat 10 000 regnponchos till Socialstyrelsens krisledningscentral. De har nu fördelats ut på sjukhus och vårdinrättningar.

Annons

Men all sjukvårdspersonal är inte helt förtjusta i sin nya skyddsutrustning. Bland annat arbetar sjuksköterskor på Karolinska sjukhuset i Huddinge i Sommarlands regnponchos, där man ifrågasätter om skydden verkligen är säkra.

Annons

– Vi har haft en person som klippt av luvorna på alla ponchos och klippt upp ryggarna så vi kan knyta dom, säger personen som Aftonbladet pratat med.

Bristen på skyddsutrustning där är stor och enligt sjuksköterskan är det många av kollegorna som vägrar arbeta i regnkläderna som de nu fått tilldelat sig.

Enligt Socialstyrelsen så visar dock de tester som gjorts av de regnponchos man fått från Parks and resorts att de ska ge vårdpersonalen ett tillräckligt skydd.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan