Annons

Annons

Annons

De är Sveriges populäraste arbetsgivare

Volvo Cars är Sveriges näst mest attraktiva stora arbetsgivare, enligt en årlig undersökning av bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad.

Ikea tar hem förstaplatsen för fjärde gången och i topplistan finns också public service-medier och Polisen.

Volvo i Skövde.

Undersökningen Randstad employer brand research släpps årligen och i år toppar möbelföretaget Ikea listan som Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Ikea är inte nya i sammanhanget, företaget har toppat listan tre tidigare år och var därför utom tävlan 2017-2019.

Annons

– Undersökningen har en regel om att ett bolag som vunnit undersökningen tre gånger under en femårsperiod hamnar i vår Hall of fame och sätts i karantän. Ikea vann priset tre år i rad 2014-2016 och har därför varit utom tävlan. Så i år var första året de var tillbaka i tävlan och det är ju riktigt, riktigt bra jobbat att få så goda resultat, säger Sanne Jakobsen, pressansvarig på Randstad.

Annons

Enligt undersökningen är det framför allt Ikeas arbetsmiljö, goda rykte och starka finansiella ställning som rankas högt.

– Vi är glada och stolta över att bli utsedda till den mest attraktiva arbetsgivaren i Randstads undersökning. Vi strävar ständigt efter att skapa ett bättre och mer inkluderande Ikea, både för våra medarbetare och för våra kunder, säger Cornelia Kaufmann, People and Culture manager på Ikea i Sverige.

Undersökningen har gjorts genom djupintervjuer med 4 775 personer om hur de ser på landets 150 största företag, och vilka kvaliteter de värderar hos en arbetsgivare.

Volvo Cars kommer tvåa i undersökningen, följda av Volvo Group. Volvo Cars har legat tvåa varje år sedan 2017. Under de sju år som undersökningen har utförts i Sverige har företaget aldrig hamnat sämre än plats 4.

Förra året toppades listan av hygien- och hälsobolaget Essity och året dessförinnan av Södra skogsägarna. Enligt Randstad var det verkstadsbolag som dominerade topplistan 2019, medan det i år är en större blandning på företagen som ligger i topp. Det är också första gången som offentliga myndigheter tas med i undersökningen. Tre myndigheter, av vilka Polisen är populärast, placerar sig på topp 10-listan.

Annons

Tidigare år har vinnaren presenterats på en stor gala på Grand Hotel i Stockholm. Det var planen även för årets presentation av undersökningen, men i och med coronakrisen har Randstad fått ändra planerna.

– Corona slog till och vi fick vara lite kreativa, säger Sanne Jakobsen.

Vid 14 på torsdagen hölls istället ett studiosänt evenemang där vinnarna och insikter från årets undersökning presenterades av bland andra programledaren Jessica Almenäs.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan