Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Västtrafik erbjuder sig att återlösa biljetter

Du som köpt buss- eller tågkort i någon form och inte kunnat utnyttja dem - nu erbjuder sig Västtrafik att återlösa korten.

Västtrafik har vidtagit flera åtgärder på grund av situationen med coronaviruset. Den senaste åtgärden är att periodbiljetter med 30-, 90- och 365-dagars giltighetstid kan lösas in mot en värdecheck eller värdekod.

Annons

Annons

– Erbjudandet vänder sig främst till de som gjort ett långsiktigt åtagande att resa med oss och som nu av olika skäl inte kan eller vill resa kollektivt men som vi hoppas kommer återvända till oss när läget har normaliserats, säger Lars Backström, vd, Västtrafik i ett pressmeddelande.

Resenären erbjuds en värdekod eller värdecheck med biljettens återstående värde från och med den 24 april. Förändringen är tillfällig och gäller till och med den 31 maj.

– Vi har förstärkt vår kundservice med extra personal för att kunna hantera det här på ett så bra sätt som möjligt för våra resenärer. Men det innebär en manuell hantering som vi vanligtvis inte gör, därför kan det ta lite extra lång tid. Vi ber om överseende med det, säger Maria Björner Brauer, enhetschef marknad och kommunikation, Västtrafik.

Resandet med kollektivtrafiken har minskat med cirka 50 procent jämfört med normalläge.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan