Annons

Annons

Annons

Uppgifter: Varsel förbereds på Volvo car

Enligt uppgifter till flera media förbereder Volvo car för varsel av personal på fabrikerna i Skövde och Torslanda. Uppgifterna bekräftas dock inte av företaget.

Volvo Cars motorfabrik i Skövde.

Det är tidningen Sydöstran som var först med att rapportera om de möjliga varselplanerna, vilket även GT/Expressen därefter har gått ut med.

Annons

Annons

Enligt den ursprungliga uppgiften till Sydöstran skulle det handla om upp till 1000 anställda som ska varslas. Det uppges vidare att varslet är tänkt att läggas innan sommaren och att det kan drabba fabrikerna i Skövde och Torslanda.

Från fabriken i Skövde konstaterar kommunikatören Elisabeth Kraft i ett skriftligt svar att man inte kommenterar den här typen av spekulationer.

– Vi fortsätter använda oss avtalet för arbetstidsförkortning och anpassar löpande produktionen till efterfrågan, är beskedet från Kraft när det gäller läget på motorfabriken i Skövde.

Vid en kontakt med Stefan Elfström, pressansvarig på Volvo car i Göteborg, har denne heller inte bekräftat Sydöstrans uppgifter, utan enbart hänvisat till att företaget fortsätter med de stödpaket man har infört under mars/april avseende korttidspermitteringar och som ska gälla fram till september.

Samtidigt konstaterar han i en kommentar till Sydöstran att företaget har haft ett stort intäktstapp under mars månad på grund av vikande försäljning, vilket givetvis påverkar verksamheten.

– Säljer man färre bilar så blir det problem i produktionen, säger han i en kommentar till Sydöstran.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan